HMDNokiaYleinen

HMD Global julkaisi 85 euron hintaisen Nokia C3 -älypuhelimen Kiinassa

Suomalainen HMD Global on laajentanut edullisien älypuhelimien Nokia C -mallistoaan uudella Nokia C3 -mallilla. Kyseessä on noin 85 euron hintainen älypuhelin, joka tarjoaa hintaluokassaan varsin odotettuja ominaisuuksia, mutta ei kuitenkaan mitään erikoista.

Uutuuspuhelimeen on saatu 5,99 tuuman suuruinen IPS LCD -näyttöpaneeli, jossa on 18:9-kuvasuhde sekä HD+ -tarkkuus. Tehoista on vastaamassa 1,6 GHz:n kellotaajuudella hyrräävä kahdeksanydinsuoritin, mutta virallisesti piirin valmistajaa tai mallia ei ole ilmoitettu. Kyseessä on todennäköisesti Unisoc SC9863 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia Nokia C3 tarjoaa 3 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua. Tallennustilaa voidaan laajentaa microSD-muistikortin avulla jopa 128 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerapuolella puhelin tarjoaa 8 megapikselin sensorin takaosassa, jonka kaverina on myös LED-salama. Etuosassa on myös yksi 5 megapikselin selfiekamera Nokia C3:n takaosassa on myös tuttu ja turvallinen sormenjälkilukija. Akunkesto on 3040 milliampeeritunnin varassa, jota ladataan micro-USB-latausliittimen kautta 5 watin teholla. Nokia C3 tarjoaa myös FM-radion, 3,5 millimetrin kuulokeliittimen sekä kaksois-SIM-tuen. Yksi puhelimen erikoisuus on Xpress-painike, jonka avulla voidaan nopeasti avata esimerkiksi Google Assistant tai muita sovelluksia.

Kiinassa Nokia C3 on saatavilla kahdessa väriversiossa, jotka ovat sininen sekä kultainen. Myynti alkaa virallisesti 13. elokuuta ja hintaa on 699 juania, joka tekee noin 85 euroa. Nokia C3 -puhelimen saatavuudesta globaalisti ei ole vielä ilmoitettu.

Lähde: Nokia C3 -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. ex-nokialaisten HMD Global koettanee edesmenneen mobiili-Nokian kikkaa, eli haalia asiakaskuntaa ”merkkiuskollisesti” halpisperusluureilla . . . mutta mitenkähän nuo ex-nokialaiset osaisivat sitten tarjota sitä kehittyneempääkin tuotevalikoimaa? Vai jääkö tyystin Applen, Samsungin ja kiinalais-experttien heiniksi.

  2. Tuohan HMD Globalin uutuuskapula vaikuttaa ihan vuoden 2017 Nokia 5/6:lta, tasoltaan. Paitsi että tuossa on heikompiresoluutioinen näyttö ainakin.

  3. Applea on ihan turha verrata mihinkään Android-valmistajaan. Apple on aina mennyt toiseen suuntaan mihin Android-valmistajat. Esim. Applen tuotteissa ei ole koskaan ollut muistikortti paikkaa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD