HMDNokiaYleinen

HMD Global sai ”Tarmon” – yhtiön uusi tavaramerkki voi olla viittaus tulevasta

HMD Globalin TARMO -tavaramerkki

HMD Global on Nokia-puhelimien uusi koti ja yhtiöltä on nähty jo useita peruspuhelimia sekä älypuhelimia. Tänä vuonna HMD Global on saanut Microsoftilta satoja muotoilupatentteja, joka kävi ilmi Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto EUIPOsta heinäkuussa.

Nyt NokiaMob.net -sivusto on tehnyt mielenkiintoisen löydön jälleen kerran EUIPO:n tietokannasta. HMD Global on nimittäin saanut uuden tavaramerkin, joka on nimeltään ”TARMO”. Itse tavaramerkkiä on haettu ensimmäisen kerran noin vuosi sitten lakifirma Berggren Oy:n nimissä, mutta se on siirretty HMD Globalin omistukseen 18. syyskuuta 2017, eli tällä viikolla. Mielenkiintoisen tavaramerkistä tekee se, mihin tarkoitukseen sitä on haettu. Tavaramerkkihakemuksen luokiksi mainitaan 9, 35, 38 ja 42, jotka on selvennetty alla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  1. Matkapuhelimet; Matkapuhelinkotelot; Matkapuhelinten kotelot; Matkapuhelimien akut; Matkapuhelinten akkujen laturit; Ohjelmistot ja sovellukset mobiililaitteisiin; Tablettitietokoneet; Taulutietokoneiden suojukset; Taulutietokoneiden ohjelmistot; Taulutietokoneille tarkoitetut kotelot; Kuulokkeet; Langattomat kuulokkeet.
  2. Matkapuhelinten vähittäismyyntipalvelut; Sähköisen kaupankäynnin palvelut, nimittäin tietojen tarjoaminen tuotteista tietoliikenneverkkojen välityksellä mainos- ja myyntitarkoituksessa.
  3. Puhelin- ja matkapuhelinverkkopalvelut; Matkapuhelinviestintä.
  4. Matkapuhelimien suunnittelu; Tietokoneohjelmistojen vuokraus; Tietokoneohjelmistojen suunnittelu.

TARMO -tavaramerkkiä on siis mahdollista käyttää varsin laajasti matkapuhelimien yhteydessä, eikä hakemuskaan paljasta tarkemmin mihin tarkoitukseen HMD Global tulee sitä käyttämään. Tullaanko yhtiöltä näkemään Nokia Tarmo -puhelinmallisto, Tarmo-lisälaitteita vaiko jotain aivan muuta? Tämä tullaan näkemään ajan kanssa, mutta voi olla myös mahdollista, ettei tavaramerkkiä tulla koskaan hyödyntämäänkään.

Lähde: EUIPO, NokiaMob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD