AndroidHMDNokiaYleinen

HMD Global tuomassa uusia ominaisuuksia Nokia-puhelimien kamerasovellukseen

HMD Globalilta odotetaan kuumeisesti uutta huippupuhelinta ja ainakin yksi uusi Nokia-puhelin julkaistaan Euroopassa 4. lokakuuta. Tilaisuudessa saatetaan tulla näkemään myös uusia ominaisuuksia Nokia-puhelimien kamerasovellukseen.

Lähitulevaisuudessa HMD Global on tekemässä muutoksia viime vuonna Nokia 8 -puhelimen yhteydessä julkaistuun Dual-Sight-ominaisuuteen, joka mahdollistaa muun muassa bothie-kuvien ottamisen. Ideana on siis ollut kaikessa yksinkertaisuudessaan ottaa yksi kuva, jossa on kuva niin etukameralla kuin takakameralla otettuna. Samaa konseptia on toteutettu myös videoihin. Tällä kertaa HMD Global tulee muokkaamaan Dual-Sight-ominaisuutta lisäämällä uusia toimintoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen uusi toiminto antaa mahdollisuuden ”nipistää” puhelimen pääkameralla otettavaa kuvaa. Tämä toiminto on todennäköisesti käytössä kaksoiskamerapuhelimissa tai huhutussa Nokia 9 -mallissa, jossa pitäisi olla viisi pääkameraa. Nipistysominaisuus voisi toimia muun muassa kaksoiskamerapuhelimissa, joista toinen sensori on niin sanottu ”ultrawide-sensori”, jonka ansiosta nipistämällä kameraa olisi mahdollista saada kuvattavaa aluetta selvästi normaalia enemmän. Voisiko tällainen kamera löytyä muun muassa Nokia 9:stä?

Toista paljastunutta ominaisuutta voitaisiin kutsua nimellä ”split-camera”. Kyseessä on tietojen mukaan varsin samanlainen ominaisuus kuin Androidista löytyvä sovelluksissa hyödynnettävä ”split-screen”, mutta HMD Global hyödyntää vastaavaa konseptia nyt kamerassa. HMD Globalin omista esittelykuvista on havaittavissa, että Dual-Sight-tilassa olisi mahdollista muokata etu- ja takakameroiden ottamaa tilaa bothie-kuvissa. HMD Globalin kuvista on nähtävissä, että ominaisuus on käytössä kameraa pidettäessä niin pysty- kuin vaaka-asennoissa.

Twice Shot -toiminnon kuvakkeet.

Kolmas Dual-Sight-ominaisuuteen vahvasti yhdistetty toiminto kantaa nimeä ”Twice Shot”. Toistaiseksi on hieman epäselvää miten toiminto toimii. Toiminnon kuvakkeiden perusteella voisi kuvitella, että kyseessä olisi hieman erilainen tapa ottaa ”kaksoiskuvia”. Ideana olisi siis ottaa puhelimen kameralla kaksi erillistä kuvaa, jonka jälkeen kamera liittää kuvat rinnakkain.

HMD Globalin suunnittelemat uudet toiminnot Nokia-puhelimien kameroihin vaikuttavat varsin mielenkiintoisilta ja todennäköisesti näistä tullaan kuulemaan pian enemmän.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android