AndroidHMDNokiaYleinen

Tenaa paljasti mahdollisesti Nokia 7.1 -puhelimen tekniset tiedot ja kuvat

HMD Globalin tulevan TA-1131-mallikoodia kantava älypuhelin on paljastunut Kiinan televiranomaisen Tenaan verkkosivuilta. Sivuilta löytyy kuvat vielä julkaisemattomasta puhelimesta sekä tekniset tiedot siitä.

Julkaistujen kuvien perusteella kyseessä olisi sama puhelin, joka nähtiin vuotokuvissa aikaisemmin tällä viikolla. Puhelimen takaosa on lasia ja kehykset alumiinia. Takaosassa on ZEISS-sertifioitu Nokia 8 Siroccon kaltainen kamera, joka on selvästi ylempänä muuta puhelimen takaosaa. Kameran vasemmalla puolella on myös LED-salamavalo. Kameran alapuolella on nähtävissä sormenjälkilukija. Puhelimen etuosassa on esillä Nokia-logo sekä puheluihin käytettävä kuuloke sekä normaali selfie-kamera. Todennäköisesti puhelimessa nähdään myös lovinäyttö, jota ei Tenaan kuvat kuitenkaan vahvista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisien ominaisuuksien osalta puhelin tulee saamaan suuren 6,18 tuuman näytön, jonka tarkkuus on 2246 x 1080 pikseliä. Tehoista on vastaamassa 8-ytiminen 2,2 GHz:n taajuudella toimiva järjestelmäpiiri, joka on todennäköisesti Snapdragon 710. RAM-muistia on kerrottu olevan 4 tai 6 gigatavua mallista riippuen, kun taasen tallennustilaa on tarjolla 64 tai 128 gigatavua. Akunkooksi Tenaa ilmoittaa 3400 milliampeerituntia.

Kameroissa HMD Global tulee luottamaan todennäköisesti samaan kameraan kuin Nokia 7 Plussassa. Takana pitäisi olla 12 + 13 megapikselin sensoreista koostuva kaksoiskamera, kun taasen edessä 20 megapikselin selfie-kamera. Tenaa on ilmoittanut puhelimesta löytyvän myös Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmä.

Tenaan mukaan tulevan puhelimen mitat ovat 154,8 x 75,76 x 7,97 millimetriä ja painoa 185 grammaa. Värivaihtoehtoja pitäisi tulla tarjolle perinteiset hopea ja sininen, joiden lisäksi myös punainen versio on odotettavissa.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, onko kyseessä juurikin Nokia 7.1 vaiko jokin toinen malli. HMD Globalin odotetaan julkaisevan Euroopan markkinoille ainakin yhden uuden älypuhelimen 4. lokakuuta Lontoossa järjestettävässä tilaisuudessa.

Lähde: Tenaa TA-1131

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android