HMDNokiaYleinen

HMD Global vihjaa jo tulevasta julkaisusta – 5G-puhelin tulossa keskihintaluokkaan

HMD Global vihjaa jo tulevasta 5G-puhelimesta keskihintaluokkaan.

Vaikka HMD Global julkaisi aikaisemmin tällä viikolla kourallisen uusia älypuhelimia IFA 2019 -messuilla Berliinissä, niin yhtiö on aloittanut jo vihjailemaan tulevasta julkaisusta ja paremmista älypuhelimista. IFA-messuilla nähtiin teknisesti kilpailijoita jäljessä olevat Nokia 6.2- ja Nokia 7.2 -älypuhelimet, mutta ensi vuonna HMD Globalilta on lupa odottaa tuoreempaa tekniikkaa keskihintaluokkaan.

HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche kertoi tällä viikolla yhtiön investoineen paljon 5G-teknologiaan ja paljasti ensi vuonna olevan tulossa ensimmäinen 5G-yhteyksillä varusteltu Nokia-puhelin. Nyt Nokia-puhelimista vastaava johtaja Juho Sarvikas on vahvistanut HMD Globalin tekevän yhteistyötä Qualcommin kanssa 5G-puhelimen kehittämisessä. Lisäksi Sarvikas vahvisti puhelimessa olevan ensi vuonna julkaistava Snapdragon 7 -mallistoon kuuluva 5G-integroitu järjestelmäpiiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sarvikas julkaisi myös Twitterissä ensimmäisen teaser-videon, jossa vihjataan vuonna 2020 julkaistavasta 5G-puhelimesta. Videolla nähdään myös tulevan laitteen ääriviivat, jotka vihjaavat laitteessa olevan kokonäyttö, jossa ei ole siis minkäänlaista loviratkaisua.

Qualcommin mukaan tulevaa 5G-integroitua Snapdragon 7 -malliston järjestelmäpiiriä testaavat jo kaksitoista älypuhelinmerkkiä, joita ovat HMD Globalin lisäksi OPPO, Realme, Redmi, Vivo, Motorola ja LG. Ensimmäisien laitteiden odotetaan tulevan markkinoille vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter), Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD