HMDNokiaYleinen

HMD Globalilta tulossa edullinen Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuva Nokia-puhelin 5G-yhteyksillä

Nokia 8.3 on HMD Globalin ensimmäinen 5G-älypuhelin, joka ei ole vielä edes kuluttajien saatavilla.

Qualcomm esitteli tänään Snapdragon 690 -järjestelmäpiirin, joka on yhtiön edullisin 5G-modeemilla varusteltu järjestelmäpiiri. Uuden järjestelmäpiirin odotetaan tulevan tarjolle vielä kuluvan vuoden aikana edullisemman keskihintaluokan älypuhelimille, joita on tulossa muun muassa Motorolalta, LG:ltä, TCL:ltä sekä myös suomalaiselta HMD Globalilta.

Toistaiseksi HMD Global on julkaissut vain yhden Nokia-puhelimen, jossa on mukana tuki 5G-yhteyksille. Kyseessä on maaliskuussa julkaistu Nokia 8.3 5G -puhelin, mutta toistaiseksi kyseinen puhelin ei ole tullut markkinoille asti. Vaikka Nokia 8.3 5G ei ole siis vielä kuluttajien saatavilla, niin HMD Global on vahvistanut julkaisevansa myös edullisemman 5G-älypuhelimen, jossa hyödynnetään Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriä. Toistaiseksi HMD Global ei ole kuitenkaan antanut tarkkaa aikataulua puhelimen julkaisulle, mutta se tapahtunee todennäköisesti vielä myöhemmin tänä vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuvuodesta julkaistu Nokia 8.3 5G -puhelimen hinnaksi on kerrottu aikaisemmin 599 euroa, joten kyseessä on ylempään keskihintaluokkaan sijoittuva 5G-älypuhelin, jossa hyödynnetään Snapdragon 765G -järjestelmäpiiriä. Nyt Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuvan Nokia-puhelimen voidaan olettaa asettuvan noin 400 euron hintaluokkaan.

Twitterissä HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas on kertonut, että tulevassa puhelimessa tullaan näkemään PureDisplay-näyttöpaneeli sekä ZEISS-brändätyt kamerat. Todennäköisesti kyseessä on odotettu Nokia 7.3 -puhelin, jonka julkaisua odotetaan vuoden viimeisen neljänneksen, eli loka-joulukuun aikana.


Lähde: Twitter (Juho Sarvikas)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Edellyttäen tietenkin että kyseinen kännykkäfirma pysyy taloudellisesti pystyssä siihen asti, monimiljoona-tappioidensa kanssa. Ongelmakseenhan sille on muodostunut, että se perässähiihtelee tuotteisiinaa hinta/laatusuhteella jo melko kaukana kilpailijoistaan.

    Nythän huhutaan tosin että HMD Gloval toisi myyntiin vielä jossain vaiheessa loppukesää sen Nokia 8.3 5G -puhelimen, mutta mutta, 600 euron hinta on kyllä tosi kiskurihinta laitteesta, jossa on vanhentunut kamerasetti ja vain 64 Gt tallennusmuistia ja vain IPS LCD näyttö, ilman veden- ja pölynkestävyyttä. Eli samalla lailla vanhentunutta ja niukkaa, kuin Nokia 7.2 :ssakin.

  2. Höpötystä.Nokiat hintalaatusuhteeltaan parhaat androideissa.Mutta kommenttisihan olikin trollausta.Hienoa että euroopan ainoa puhelinyhtiö on suomalainen.

  3. Samsung kertoi että matkapuhelinten myynti on laskenut ja sekin on tehnyt tappiota

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD