QualcommYleinen

Qualcomm julkaisi edullisempiin keskihintaisiin puhelimiin suunnatun Snapdragon 690 -5G-järjestelmäpiirin

Qualcomm on julkaissut tänään uuden Snapdragon 690 -järjestelmäpiirin, joka on yhtiön tuorein 5G-modeemilla varusteltu järjestelmäpiiri keskihintaluokan älypuhelimille. Aikaisemmin Qualcomm on julkaissut jo 5G-yhteydet tarjoavat Snapdragon 765G- ja Snapdragon 768G -järjestelmäpiirit, mutta nyt Snapdragon 690 on suunnattu selvästi edullisempaan hintapisteeseen.

Uusi Snapdragon 690 on rakennettu 8 nanometrin valmistusprosessilla ja piiri koostuu kahdesta 2.0 GHz:n taajuudella hyrräävästä Kryo 560 -ytimestä sekä kuudesta 1.7 GHz:n kellotaajuudella toimivasta samaisesta Kryo 560 -ytimestä. Grafiikkasuorittimena järjestelmäpiirissä toimii Adreno 619L, joka on jopa 60 prosenttia tehokkaampi kuin edeltäjäversiossa nähty grafiikkaprosessori. Qualcomm on laittanut järjestelmäpiiriin myös Snapdragon X51 -5G-modeemin, joka takaa NSA- ja SA -5G-tuen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muistien osalta Snapdragon 690 tukee korkeintaan LPDDR4X -RAM-muistia 8 gigatavun verran. Järjestelmäpiirissä on myös Spectra 355L -kuvaprosessori, jonka ansiosta Snapdragon 690 -piiri tukee jopa 192 megapikselin kuvaamista tai 48 megapikselin kameroita. Kaksoiskameroita järjestelmäpiiri tukee 32 + 16 megapikselin yhdistelmänä. Kamerapuolella piiristä löytyy tuki myös 4K HDR ja 4K 60 FPS -videokuvaamiselle.

”Yli 375 5G-tuotetta on julkaistu tai on kehitteillä tähän päivään mennessä, joissa käytetään Qualcomm Technologiesin 5G-ratkaisuja, ajamme 5G:n leviämistä useiden tasojen välillä, jotta seuraavan sukupolven kamerat, tekoäly ja pelikokemukset olisivat laajemmin saatavilla. 5G:n laajentaminen Snapdragon 6 -sarjaan voi tehdä 5G:n saataville yli 2 miljardille älypuhelinkäyttäjälle ympäri maailmaa.”, kommentoi Qualcommin toimitusjohtaja Cristiano Amon.

Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuvia 5G-älypuhelimia on tulossa monilta valmistajilta, joita ovat muun muassa HMD Global, LG, Motorola sekä TCL. Puhelimien julkaisua odotetaan vielä kuluvan vuoden aikana.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm