HMDNokiaYleinen

HMD Globalilta tulossa kaksi uutta Nokia-puhelinta ”Paramore” ja ”Armstrong”

HMD Global on jo aikaisemmin julkaissut edullisia puhelimia yhdysvaltalaisten operaattoreiden valikoimiin.

Kaksi tulevaa Nokia-älypuhelinta ovat päätyneet lukuisiin sertifiointitietokantoihin, joiden kautta on paljastunut muutamia yksityiskohtia. Todennäköisesti molemmat puhelimet ovat suunnattu Yhdysvaltojen markkinoille, sillä muutamat yksityiskohdat viittaavat operaattoreille räätälöidyistä edullisemman hintaluokan laitteista.

Ensimmäinen puhelimista on Nokia TA-1222, jonka sisäinen koodinimi on ”Paramore”. Kyseinen puhelin on saanut Bluetooth-sertifioinnin, jonka lisäksi laite on saanut FCC:n, eli Yhdysvaltain telehallintoviraston hyväksynnän. Bluetooth-sertifiointi vahvistaa puhelimessa olevan Bluetooth 5.0 -yhteys, mutta juurikaan muuta ei paljastu. FCC:n julkaisemien lukuisien tiedostojen joukosta löytyy muutama mielenkiintoinen yksityiskohta. Tietojen mukaan puhelin olisi suunnattu Cricket-operaattorille. Lisäksi voidaan sulkea pois, että kyseinen laite ei tue 5G-yhteyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen paljastuneista puhelimista on nähtävästi tulossa tarjolle useassa eri versiossa, jotka ovat Nokia TA-1226, TA-1221, TA-1231 ia TA-1218. Useamman mallikoodin paljastuminen voi viitata siihen, että kyseinen laite on tulossa globaalisti tarjolle, mutta ainakin TA-1226 ja TA-1218 pitäisi olla suunnattu Yhdysvaltojen markkinoille. Samainen laite on saanut Bluetooth- ja Wi-Fi -sertifikaatit, joiden lisäksi laite on saanut FCC:n hyväksynnän.

Wi-Fi-sertifiointi vahvistaa puhelimen sisäisen koodinimen olevan ”Armstrong”, ja siinä pitäisi olla MediaTekin järjestelmäpiiri ja tuorein Android 10 -käyttöjärjestelmä. Lisäksi puhelimen pitäisi olla myöskin suunnattuna yhdysvaltaiselle Verizon Wireless -operaattorille.

Yhdysvaltalaisille operaattoreille suunnatut älypuhelimet eivät ole kovin uusi asia HMD Globalille, sillä jo aikaisemmin yhtiö on esitellyt Nokia 3 V-, Nokia 3.1 A-, Nokia 3.1 C-, Nokia 2 V- sekä Nokia 3.1 Plus -puhelimet vain operaattoreiden valikoimiin. Toistaiseksi ei ole tiedossa koska nyt sertifiointeja saaneet älypuhelimet tultaisiin julkaisemaan, mutta todennäköisesti ne esitellään Yhdysvalloissa vielä kevään aikana.

Lähde: Nokiamob.net, Bluetooth SIG, FCC, Wi-Fi.org

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD