OnePlusYleinen

Minne jäi odotettu edullinen OnePlus Z? Julkaisua odotetaan vasta kesällä

Tältä näyttänee odotettu OnePlus Z

OnePlus esitteli aikaisemmin tällä viikolla yhtiön tuoreet OnePlus 8- ja OnePlus 8 Pro -huippuälypuhelimet, mutta monien odottama keskihintaluokkaan sijoittuva 5G-puhelin jäi julkaisematta. Viime vuoden lopulla kaikki OnePlus 8 -puhelimet nähtiin 3D-mallinnukseen pohjautuneissa vuotokuvissa ja yksi puhelimista oli huhuttu OnePlus 8 Lite. Alkuvuoden aikana puhelimen nimi muuttui huhuissa OnePlus Z -puhelimeksi ja sen julkaisun kerrottiin tapahtuvan vasta myöhemmin.

Alun perin julkaisua odotettiin kuitenkin OnePlus 8 -puhelimien kanssa ja monet odottivat puhelinta loppuun asti. OnePlus ei kuitenkaan puhelinta esitellyt, joten todennäköisesti puhelimen julkaisua on jouduttu siirtämään toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Julkaisun siirtyminen ei ole kovin hämmästyttävää, sillä OnePlus kertoi siirtäneensä OnePlus 8 -puhelimien julkaisua jopa kolmesti, kunnes ne päätettiin julkaista 14. huhtikuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös tunnettu vuotaja OnLeaks on kertonut Twitterissä, että OnePlus Z:n julkaisua on jouduttu siirtämään koronaviruksen aiheuttamien haasteiden takia. Julkaisun odotetaan tapahtuvan nyt aikaisintaan vasta tulevana kesänä. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan mitään varmaa julkaisun aikataulusta, mutta todennäköisesti OnePlus ei ole ainakaan peruuttanut laitteen markkinoille tuomista kokonaan.

Aikaisempien tietojen mukaan OnePlus Z tulisi saamaan 6,4 tuuman AMOLED-tekniikkaan pohjautuvan näytön, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. Puhelimessa odotetaan olevan myös kolme kamerasensoria, jotka on sijoitettu laatikkomaiseen kamera-alueeseen. Kolmoiskamera rakentuu tietojen mukaan 48 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 12 megapikselin telekamerasta. Lisäksi puhelimessa tullaan todennäköisesti näkemään laserautomaattitarkennus ja LED-salamavalo.

OnePlus Z -puhelimessa on huhuttu olevan MediaTekin kehittämä keskihintaluokkaan suunnattu Dimensity 1000 -järjestelmäpiiri, jossa on myös integroitu 5G-modeemi. Puhelimeen odotetaan myös 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. OnePlus Z on varusteltu huhujen perusteella myös Android 10 -käyttöjärjestelmällä, 4000 milliampeeritunnin akulla sekä Warp Charge 30T -pikalatauksella.

Vaikka OnePlus Z -puhelinta ei siis julkaistu tällä viikolla, niin toivoa sen suhteen vielä on. OnePlus on iskemässä puhelimen kanssa noin 400 euron hintaluokkaan, jossa on myös valtavasti kilpailua. Lisäksi samassa hintaluokassa tullaan näkemään kevään ja kesän aikana myös Suomessa useita 5G-puhelimia, kuten Xiaomi Mi 10 Lite 5G, jonka myynti alkaa toukokuussa.

Lähde: Twitter (OnLeaks)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus