HMDNokiaYleinen

HMD Globalilta tulossa Nokia G22 -puhelin – suorituskykytesti paljasti heikkotasoisen järjestelmäpiirin

Nokia G21

HMD Global julkisti viime vuoden alussa Nokia G11- ja Nokia G21 -puhelimet, jotka edustivat yhtiön edullisemman pään 4G-mallistoa. Nähtävästi suomalaisvalmistaja on valmistelemassa uuden Nokia G22 -puhelimen julkaisua, sillä laite on nyt paljastunut ensimmäistä kertaa suorituskykytestin kautta.

Geekbench-suorituskykytestin tietokantaan on ilmestynyt Nokia G22 -mallinimeä kantava puhelin, joten tuttuun tapaan myös muutamia teknisiä tietoja paljastuu. HMD Global tulee käyttämään puhelimessa todennäköisesti edeltäjästäkin tuttua hyvin edullista Unisoc T606 -järjestelmäpiiriä. Kyseessä on 100-150 euron puhelimissa nähty 4G-piiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G22 -puhelin Geekbenchin tietokannassa.

Suorituskykytesti vahvistaa Nokia G22 -puhelimen saavan myös 4 gigatavua RAM-muistia sekä erikoisesti jo vanhan Android 12 -käyttöjärjestelmän. Yleisesti Nokia-puhelimet ovat olleet esillä tuoreimman ja puhtaan Androidin osalta, mutta toki HMD Global saattaa tuoda puhelimen markkinoille uudemmalla Android 13 -versiolla.

Valitettavasti muita yksityiskohtia ei Geekbench paljasta Nokia G22 -puhelimesta. Kyseessä on nimen perusteella suora seuraaja Nokia G21 -puhelimelle, joten järjestelmäpiirin ohella myös muut tekniset tiedot voivat olla pitkälti samanlaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G21 tarjosi muun muassa 6,5 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin, jossa oli HD+ -tarkkuus ja 90 hertsin virkistystaajuus. Puhelimessa oli myös 50 megapikselin kolmoiskamera, 5050 milliampeeritunnin akku sekä 18 watin pikalataus. SuomiMobiilin arvostelun Nokia G21 -puhelimesta voi lukea tämän linkin takaa.

Nokia G22 -puhelimen tarkemmat tiedot vahvistuvat varmasti lähiaikoina. HMD Global voisi esitellä uutuuspuhelimia MWC-messujen aikana helmikuun lopulla.

Lähde: Geekbench

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD