JollaSailfish OSYleinen

Suomalainen Jolla julkaisi Sailfish OS 4.5 Struven Ketju -päivityksen tuetuille laitteille

Sailfish OS 4.5

Suomalainen Jolla on julkistanut vuoden ensimmäisen päivityksen Sailfish OS-käyttöjärjestelmälle. Kyseessä on Sailfish OS 4.5, joka kantaa nimeä ”Struven Ketju”. Jollan tavoitteena on julkaista vähintään kolme päivitystä vuodessa, mutta viime vuonna nähtiin peräti viisi päivitystä.

Kyseessä on Jollan mukaan vaikuttava yhdistelmä päivityksiä ja parannuksia. Sailfish OS 4.5 tuo mukanaan parannuksia perustaan ja kokemukseen, mutta suurin nähtävä päivitys koskee Android AppSupport -teknologiaan. Mukana on muun muassa Android 11 -tuki, joka takaa tuen yhä useammille Android-sovelluksille pidemmäksi aikaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android-käyttöympäristöön tuoreempi Android-versio tuo mukanaan paljon parannuksia. Mukana on parannuksia tietosuojaominaisuuksiin, käyttöoikeuksiin sekä sijainnin käyttöön. Android-sovelluksien ääni-integraatiota on paranneltu. Jollan mukaan Android-tukeen tehdyt muutokset parantavat käyttökokemusta entisestään.

Sailfish OS 4.5 tarjoaa myös uusia sovellusliittymiä, joita kehittäjät ovat pyytäneet. Tällaisia ovat muun muassa Sailfish Secrets yksityisten tietojen hallintaan, QtLocation karttaintegraatioon, BluezQt Bluetooth-ohjaukseen ja Sailfish.Media äänisoittimen integraatioon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kalenteri-sovellukseen on saatu myös parannuksia. Käyttöliittymää on paranneltu ja nyt kalenteri antaa paremman yleiskuvan tulevista tapahtumista. Jolla lupaa parannuksia myös online-tilien synkronointiin.

Tietoturvan osalta Jolla on tuonut mukaan myös mahdollisuuden käyttää aakkosnumeerista lukitustilaa salatun tallennustilan kanssa. Sailfish OS 4.5:n myötä akun ikääntymisen suojaus käyttää hystereesiä, joka pidentää akun käyttöikää ja varmistaa, että latausten välinen aika voidaan maksimoida puhelimen käyttöiän aikana. Jolla lupaa myös tehneensä lukuisia korjauksia mobiili-, Wifi- ja Android AppSupportin yhteysjärjestelmiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sailfish OS 4.5 -päivitys pitää sisällään yli 700 virheenkorjausta ja sisältää erikseen kymmeniä alkupään pakettipäivityksiä. Jollan mukaan päivityksessä saattaa edelleen olla virheitä, mutta yhtiö tekee yhteistyötä asiakkaiden ja yhteisön kanssa varmistaakseen korjauksien edistymisen.

Lähde: Jolla

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Android applikaatioilla ei ole Bluetooth tukea.

  2. Toimiiko 5g?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla