HMDNokiaYleinen

HMD Globalin kestävä uutuus ei olekaan Nokia XR30, vaan Nokia XR21 5G – tällaiset ovat tekniset tiedot

Nokia XR21 5G

Eilen nettiin vuodettiin tarkat tuotekuvat HMD Globalin tulevasta kestävärakenteisesta Nokia-älypuhelimesta, joka on seuraaja parin vuoden takaiselle Nokia XR20 -puhelimelle. Vielä eilen arvuuteltiin mallinimeä Nokia XR30- ja Nokia XR21 -mallien välillä, joista jälkimmäinen on nyt vahvistettu.

Luotetun vuotajan mukaan puhelimen nimi olisi Nokia XR21 5G ja se tuodaan pian markkinoille. Lisäksi Winfuture.de-sivusto on saanut käsiinsä nyt tarkat tekniset tiedot uutuuspuhelimesta, joista ei vielä ollut kovin hyvää käsitystä aikaisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia XR21 5G tulee saamaan Qualcommin kehittämän Snapdragon 695 -järjestelmäpiirin, jossa on kahdeksan ydintä sekä 5G-modeemi. Sama järjestelmäpiiri nähtiin viime vuonna myös Nokia X30 5G- ja Nokia G60 5G -puhelimissa. Puhelimeen on tulossa 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

HMD Global luottaa puhelimessa 6,49 tuuman kokoiseen LCD-näyttöpaneeliin, jossa on Full HD+ -tarkkuus, eli 2400 x 1080 pikseliä. Näyttöön on tulossa myös 120 hertsin virkistystaajuus sekä reikä 16 megapikselin etukameraa varten. Näyttöä pitäisi suojata Gorilla Glass Victus -lasipinnan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa on kaksoiskamera, jossa pääkamerana toimii OmniVisionin kehittämä 64 megapikselin sensori. Kokoa sensorilla on 1/2-tuumaa ja pääkamerassa on f/1.79-aukolla varusteltu linssi. Toinen kameroista pitäisi olla 8 megapikselin telekamera. Kameroissa ei ole tukea optiselle kuvanvakautukselle ja videokuvaus rajoittuu vain 1080p-tasolle.

Akku on kooltaan 4800 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata USB-C-liittimen kautta 33 watin teholla. Nokia XR21 5G saa myös USB 2.0 -tuen, Bluetooth 5.1 -yhteyden, NFC:n seskä WiFi 6 -yhteydet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on vuodon mukaan kaksi nano-SIM-korttipaikkaa, mutta myös tuki eSIM-kortille. HMD Global on säästänyt 3,5 millimetrin kuulokeliittimen. Käyttöjärjestelmänä pitäisi olla vanha Android 12, jolle luvataan 3 vuotta Android-versiopäivityksiä sekä 4 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Nokia XR21 5G -puhelimessa on IP68-luokituksen mukainen veden- ja pölynkestävyys. Tämä näkyy myös aikaisempaa kestävänpänä rakenteena. Puhelimen painoksi on kerrottu 235 grammaa. Aikaisemmat vuotokuvat paljastivat puhelimen kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta ja vihreä.

HMD Global voisi esitellä puhelimen ainakin Yhdysvaltojen markkinoilla jo toukokuussa, mutta todennäköisesti myös globaali julkaisu nähdään samalla. Hinnaksi on odotettu 499 dollaria.

Lähde: Winfuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tämän voisi syksyllä ostaa kun entinen Nokia ollut muutaman vuoden. Hyväksi havaittu.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD