MediaTekYleinen

MediaTek julkisti Dimensity 8020 -järjestelmäpiirin keskihintaluokan 5G-laitteille

MediaTekin logo

MediaTek on tänään esitellyt uuden keskihintaluokan 5G-laitteille suunnatun Dimensity 8020 -järjestelmäpiirin. Kyseessä on käytännössä vain uudelleen brändätty versio parin vuoden takaisesta Dimensity 1100 -järjestelmäpiiristä.

Järjestelmäpiiri on valmistettu TSMC:n 6 nanometrin prosessilla. MediaTek lupaa uutuuspiirin tarjoavan hyvää suorituskykyä. Dimensity 8020 tarjoaa kahdeksan ydintä, joka sisältää neljä 2,6 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A78-ydintä sekä neljä 2,0 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A55-ydintä. Grafiikkaprosessorina toimii sama Mali-G77 MC9. Järjestelmäpiiri tukee MediaTekin mukaan LPDDR4x-RAM-muistia aina 16 gigatavuun asti sekä UFS 3.1 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-modeemin ansiosta järjestelmäpiiri tukee non-standalone- ja standalone -tekniikoita, dual-SIM-5G-toteutusta sekä muita kehittyneitä 5G-tekniikoita. Mukana on myös MediaTekin 5G UltraSave -tekniikkaa, mikä vähentää 5G:n tuottamaa virrankulutusta.

Dimensity 8020 -järjestelmäpiirissä on tuki 108 megapikselin kameroille sekä MediaTek APU 570 -AI-prosessorille. Uutuuspiirissä on myös tuki ominaisuuksille, kuten AI-Panorama Night Shot, AI Multi-Person Bokeh ja AI noise reduction (AINR).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dimensity 8020 tukee Full HD+ -näyttöjä 144 hertsin virkistystaajuudella sekä QHD+ -näyttöjä 90 hertsin virkistystaajuudella. Mukana on myös AI SDR-to-HDR -tekniikka, joka dynaamisesti muokkaa kuvan jokaista kehystä. Järjestelmäpiiri tukee Bluetooth 5.2 -versiota, jonka avulla käyttäjät voivat suoratoistaa ääntä useilla eri langattomilla laitteilla samanaikaisesti.

Uutuuspiiri on nähty jo ensimmäisissä laitteissa ja myös globaaleille markkinoille odotetaan ensimmäisiä puhelimia tulevina viikkoina.

Lähde: MediaTek

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MediaTek