HMDNokiaYleinen

Tältä näyttää suomalaisvalmistajan tuleva kestävärakenteinen ”Nokia XR30” – tulossa vihreässä ja mustassa värissä

Nokia XR30 / Kuva: Winfuture.de

HMD Global on julkistamassa todennäköisesti lähiviikkoina uuden kestävärakenteisen älypuhelimen, joka on seuraaja parin vuoden takaiselle Nokia XR20 -puhelimelle. Uutuuspuhelin voisi kantaa nimeä Nokia XR tai Nokia XR30, mutta ottaen huomioon HMD:n nimeämiskäytännön nimi voisi hyvin olla myös Nokia XR21.

Puhelimen koodinimi on Nokia Sentry 5G, josta nähtiin ensimmäisiä vuotoja jo viime vuonna. Puhelinta on odotettu julkaistavaksi alkuvuoden aikana. Tällä kertaa saksalainen WinFuture.de-sivusto on saanut käsiinsä tarkkoja tuotekuvia, joissa on esillä toistaiseksi julkaisematon puhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvissa uusi Nokia-puhelin komeilee kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta ja vihreä. Puhelimen etuosassa on kamerareiällä varusteltu näyttöpaneeli, jossa on paksut kehykset. Takaosasta paljastuu viimeistään laitteen järeä rakenne, joka on valmistettu muovista. Takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, jossa on kaksi kameraa sekä LED-salamavalo. Lisäksi mukana on tekstit ”XR” sekä ”64MP AI Camera”, joista ensimmäinen viittaa mallinimeen ja viimeinen kameran tarkkuuteen.

Puhelimen vasemmassa reunassa on esillä ylimääräinen painike, joka todennäköisesti voidaan optimoida käyttäjän toimesta. Oikeassa reunassa on äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, jossa on integroituna sormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin vuotaneiden tietojen mukaan uusi Nokia-puhelin olisi saamassa 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Odotettavasti 64 megapikselin pääkameran rinnalla on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera. Etuosassa on 16 megapikselin selfiekamera.

Akku tulee olemaan kooltaan 4600 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 33 watin teholla. HMD Globalin odotetaan esittelevän puhelimen ainakin Yhdysvalloissa lähiviikkoina noin 499 dollarin hinnalla. Puhelinta voidaan odottaa myyntiin myös globaalisti.

Lähde: Winfuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD