HMDNokiaYleinen

Nokia-puhelimista tutun HMD Globalin toimitusjohtaja innoissaan ”upeista taloudellisista tuloksista” – Puhelimien kysyntä vahvassa kasvussa yhdessä maassa

HMD Globalin logo

HMD Global on siirtymässä Nokia-puhelimista pian oman brändinsä varaan, sillä suomalaisyritys on valmistelemassa HMD-brändin tuomista mobiililaitteisiin. Luvassa on niin puhelimia kuin tablettejakin, jonka lisäksi luvassa on oma ekosysteemi erilaisia IoT-laitteita. HMD Global on myös saanut viime aikoina positiivisia uutisia.

Yrityksen toimitusjohtaja Jean-Francois Baril on kertonut julkisella LinkedIn-profiilillaan, tavanneensa Espoossa HMD:n suomalaistiimiä. Tunnelman kerrotaan olleen ”valtavan positiivinen sekä taisteleva”. Toimitusjohtaja on puhunut muun muassa uudesta brändisiirtymästrategiasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalin toimitusjohtajan postaus.

Lisäksi Baril on tuonut esille HMD Globalin ”upeat Q3:n taloudelliset tulokset sekä kaikkien aikojen parhaimmat lokakuun luvut”. Yritys on selvästi onnistunut viime aikoina saavuttamaan hyviä tuloksia liiketoiminnassaan, vaikka mitään todellisia lukuja ei kerrotakaan. Viime vuosi oli HMD Globalille hankala yrityksen tehden 76,9 miljoonan euron liiketappion.

Hyviä uutisia HMD Globalille on kertonut myös tutkimusyhtiö Counterpoint, jonka tuoreessa raportissa Nokia-puhelimien kerrotaan kasvattaneen jalansijaa ainakin yhdessä markkinassa vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Kyseessä on Yhdysvallat, jossa ainoastaan Motorola ja HMD Global ovat pystyneet kasvattamaan myyntiä. Nokia-puhelimien kysyntä kasvoi 17 prosentilla ja Motorola-puhelimien vastaavasti 31 prosentilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvalloissa markkina oli yleisesti 19 prosentin laskussa heinä-syyskuussa. Muun muassa Applen myynti laski 11 prosentilla, Samsungin myynti romahti 26 prosentilla, TCL:n myynnistä katosi 51 prosenttia ja Googlen myynti laski 37 prosenttia.

”Vaikka älypuhelintoimitukset kokonaisuudessaan laski 19 prosenttia, jotkut brändit kasvoivat. Motorola ja Nokia HMD pystyivät kääntämään markkinatrendin ja saavuttamaan kasvua päivitettyjen tuotevalikoimiensa ja vahvemman läsnäolon avulla prepaid ja kansallisten vähittäiskauppakanavien parissa”, kertoi Senior Research Analyst Maurice Klaehne.

Lähde: LinkedIn, Counterpoint

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD