HonorYleinen

Honor 9A -puhelimen myynti alkaa Suomessa 149 euron hintaan 15. heinäkuuta – kaupan päälle Honor Band 5 -aktiivisuusranneke

Honor on ilmoittanut tänään, että yhtiön jo aikaisemmin julkaisema Honor 9A -älypuhelin on tulossa Suomessa myyntiin heinäkuun puolivälissä. Kyseessä on myös Honorin ensimmäinen älypuhelin Suomessa, jossa ei ole Googlen palveluita, eli Google Play -sovelluskauppaa. Hinnoittelultaan puhelin asettuu 149 euroon.

Honor 9A on suunniteltu erityisesti huolettomaan ja aktiiviseen elämäntyyliin, sillä Honor on panostanut laitteessa akunkestoon. Puhelimessa on suuri 5000 milliampeeritunnin akku, joka takaa hyvän käyttöajan ilman turhia lataamisia. Puhelinta ladataan vanhanaikaisen micro-USB-latausliittimen kautta. Honor 9A -puhelimen näyttö on kooltaan 6,3 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytön tarkkuus yltää HD+ -tasolle ja siinä on myös etukameraa varten tehty pisaralovi.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Helio P22 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 3 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Honor 9A:ssa on tuki myös microSD-muistikortille, jonka avulla käyttäjät pystyvät laajentamaan tallennustilaa jopa 512 gigatavulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 9A

Kameroiden osalta Honor 9A tarjoaa kolmoiskameran takaosassaan, joka koostuu 13 megapikselin pääkamerasta, 5 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Ultralaajakulmakameralla on mahdollista taltioida kuvia hieman laajemmalla näkökentällä kuin pääkameralla. Etuosan kameran tarkkuus yltää 8 megapikselin tasolle ja sen avulla on toteutettuna myös kasvojentunnistus. Honor 9A:n takaosassa on perinteinen sormenjälkilukija.

Käyttöjärjestelmänä toimii avoimeen lähdekoodiin perustuva Android 10, jossa ei ole esiasennettuna Google Mobile Services -palveluita tai Google Play -sovelluskauppaa. Puhelimessa on vastaavat Huawei Mobile Services -palvelut sekä sovellusvalikoimaltaan rajallisempi AppGallery-sovelluskauppa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 9A on tulossa Suomessa myyntiin kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta Midnight Black sekä sininen Phantom Blue. Hintaa puhelimella on 149 euroa ja myynti alkaa 15. heinäkuuta. Myynninaloitukseen Honor on toteuttanut myös kampanjan, jossa Honor 9A:n ostajat tulevat saamaan kaupan päälle 39,90 euron hintaisen Honor Band 5 -aktiivisuusrannekkeen.

Honor 9A tärkeimmät tiedot:

 • Näyttö: 6,3 tuumaa, IPS LCD, HD+ -tarkkuus (1600 x 720), 20:9-kuvasuhde
 • Järjestelmäpiiri: MediaTek Helio P22
 • RAM-muisti: 3 Gt RAM
 • Tallennustila: 64 Gt (tuki microSD-muistikortille)
 • Kamerat: 13 MP pääkamera (f/1.8) + 5 MP ultralaajakulmakamera (f/2.2) + 2 MP syvyyskamera (f/2.4) + LED-salama
 • Etukamera: 8 MP etukamera (f/2.0)
 • Akku: 5000 mAh
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 / Magic UI 3.1 (ei Googlen palveluita)
 • Muuta: micro-USB, sormenjälkilukija takana, Dual-SIM, kuulokeliitin, FM-radio
 • Mitat: 159,07 x 74,06 x 9,04 mm
 • Paino: 185 grammaa
 • Värit: Ice Green, Midnight Black ja Phantom Blue

Lähde: Honorin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor