HonorYleinen

Edullinen Honor 9A esiteltiin globaalisti – tulossa myös Suomeen Honorin ensimmäisenä puhelimena ilman Googlen palveluita

Honor 9A

Honor on esitellyt tänään uuden edullisemman hintapisteen Honor 9A -älypuhelimen, joka on tulossa saataville myös Suomessa. Honorin mukaan lokaali saatavuus ja hinnoittelu tullaan ilmoittamaan heinäkuun alussa. Honor 9A julkaistiin jo huhtikuun lopulla Venäjällä yhdessä Honor 9S- ja Honor 9C -puhelimien kanssa. Suomessa Honor on aikaisemmin luottanut vain Googlen palveluilla varusteltuihin puhelimiin, kuten Honor 9X Liteen, joten Honor 9A tulee olemaan brändin ensimmäinen Huawei Mobile Services -palveluilla varusteltu laite Suomessa.

Uusi Honor 9A on suunniteltu erityisesti huolettomaan ja aktiiviseen elämäntyyliin, sillä Honor on panostanut laitteessa akunkestoon. Puhelimessa on suuri 5000 milliampeeritunnin akku, joka takaa hyvän käyttöajan ilman turhia lataamisia. Puhelinta ladataan vanhanaikaisen micro-USB-latausliittimen kautta. Honor 9A -puhelimen näyttö on kooltaan 6,3 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytön tarkkuus yltää HD+ -tasolle ja siinä on myös etukameraa varten tehty pisaralovi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Helio P22 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 3 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Honor 9A:ssa on tuki myös microSD-muistikortille, jonka avulla käyttäjät pystyvät laajentamaan tallennustilaa jopa 512 gigatavulla.

Kameroiden osalta Honor 9A tarjoaa kolmoiskameran takaosassaan, joka koostuu 13 megapikselin pääkamerasta, 5 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Ultralaajakulmakameralla on mahdollista taltioida kuvia hieman laajemmalla näkökentällä kuin pääkameralla. Etuosan kameran tarkkuus yltää 8 megapikselin tasolle ja sen avulla on toteutettuna myös kasvojentunnistus. Honor 9A:n takaosassa on perinteinen sormenjälkilukija.

Käyttöjärjestelmänä toimii avoimeen lähdekoodiin perustuva Android 10, jossa ei ole esiasennettuna Google Mobile Services -palveluita tai Google Play -sovelluskauppaa. Puhelimessa on vastaavat Huawei Mobile Services -palvelut sekä sovellusvalikoimaltaan rajallisempi AppGallery-sovelluskauppa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Huawei AppGallery on maailman kolmanneksi suurin sovelluskauppa, joka tarjoaa käyttäjälleen entistäkin älykkäämpää käyttömukavuutta ja laajan ekosysteemin sovellusten ja palveluiden osalta. Odotamme innolla, että myös suomalaiset pääsevät tutustumaan AppGalleryn kiehtovaan maailmaan”, kertoo Hugo Hu Honor Finlandin maajohtaja.

Honor 9A on julkaistu kolmessa värissä, jotka ovat vihreä Ice Green, musta Midnight Black sekä sininen Phantom Blue. Hintaa Honor 9A -puhelimella on globaalisti 149 euroa. Honor 9A -puhelimen hinnoittelu ja saatavuus tullaan ilmoittamaan Suomessa heinäkuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 9A tärkeimmät tiedot:

 • Näyttö: 6,3 tuumaa, IPS LCD, HD+ -tarkkuus (1600 x 720), 20:9-kuvasuhde
 • Järjestelmäpiiri: MediaTek Helio P22
 • RAM-muisti: 3 Gt RAM
 • Tallennustila: 64 Gt (tuki microSD-muistikortille)
 • Kamerat: 13 MP pääkamera (f/1.8) + 5 MP ultralaajakulmakamera (f/2.2) + 2 MP syvyyskamera (f/2.4) + LED-salama
 • Etukamera: 8 MP etukamera (f/2.0)
 • Akku: 5000 mAh
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 / Magic UI 3.1 (ei Googlen palveluita)
 • Muuta: micro-USB, sormenjälkilukija takana, Dual-SIM, kuulokeliitin, FM-radio
 • Mitat: 159,07 x 74,06 x 9,04 mm
 • Paino: 185 grammaa
 • Värit: Ice Green, Midnight Black ja Phantom Blue

Lähde: Honor Suomen lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

 1. Miksi, oi miksi taas uutisoidaan näistä Huawein romuista millä ei tee yhtään mitään, ilman Googlen palveluita ja huonoine kameroineen.

 2. Voisiko Suomi Mobiili tiedustella Huaweilta onko nämä uudet Huawei ja Honor puhelimet saamassa virallisen tuen bootloaderin svasmiselle ja koodia julkaistuna siinä määrin että näihin saisi vapaasti kukin rakentaa vaikka /e/ OS tai Lineage OS pohjalta googletonta ratkaisua johon tulisi myös päivityksiä. Toki halutessaan joku voisi laittaa myös Google palvelut…

  Mutta kokeeksi voisi tuollaista harkita mikäli esim. /e/ OS olisi mahdollista testata, muutoin saa jäädä kaupan hyllyyn.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor