GoogleYleinen

Tältä näyttänee Googlen ensimmäinen 5G-puhelin – vuotokuvissa Pixel 5

Vaikka Google ei ole vielä julkaissut odotettua keskihintaluokan Pixel 4a -älypuhelintaan, niin jo seuraavasta mallista on vuodettu 3D-mallinnukseen pohjautuvia kuvia. Tuoreissa kuvissa väitetään olevan Google Pixel 5 -puhelin, jonka julkaisua odotetaan vielä kuluvan vuoden aikana. Siinä missä Googlen viime vuoden Pixel 4 -puhelimet olivat huippuluokkaan sijoittuvia, niin Pixel 5 -mallista odotetaan enemmän ylemmän keskihintaluokan puhelinta.

Takaosastaan Pixel 5 muistuttaa hyvin edeltäjäänsä, eli Pixel 4 -puhelinta. Laitteessa nähdään laatikkomainen kamera-alue, jossa on kaksi kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Pixel 5:n takaosassa on selvästi esillä myös perinteikäs sormenjälkilukija sekä Googlen logo. Etuosastaan Pixel 5 on pitkälti tuttu, sillä Google hyödyntää näyttöpaneelia, jonka vasempaan yläkulmaan on tehty etukamerareikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuviin perustuen Pixel 5 -puhelimen mitat olisivat 144,6 x 70,4 x 8 millimetriä. Jo aikaisemmin on nähty väitetty kuva Pixel 5 XL -puhelimen takaosasta, jossa oli erikoinen kamera-alue, jonka sisään oli saatu kolme kamerasensoria. Google on kuitenkin saattanut muokata suunnitelmiaan vielä, jonka takia todellisuudessa Pixel 5 -malliston puhelimista ei tiedetä kovinkaan tarkasti varmoja tietoja.

Huhujen mukaan Google olisi tekemässä Pixel 5 -puhelimesta enemmän keskihintaluokan laitteen kuin huippuluokan puhelimen. Tietojen perusteella Google saattaisi hyödyntää puhelimessa Snapdragon 765 -järjestelmäpiiriä huippuluokan Snapdragon 865 -piirin sijasta. Kyseessä pitäisi kuitenkin olla Googlen ensimmäinen 5G-älypuhelin. Toistaiseksi kaikki tiedot kannattaa kuitenkin ottaa pienellä varauksella, sillä Google ei ole itse puhunut vielä Pixel 5 -puhelimista sanallakaan.

Lähde: Pigtou.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google