HonorYleinen

Honor Magic 4 Pron ennakkomyynti alkoi Suomessa 1099 euron hintaan – todelliset lippulaivatason ominaisuudet ensimmäistä kertaa Honor-puhelimessa

Honor Magic 4 Pro

Honor on tänään ilmoittanut tuovansa Suomessa myyntiin uuden lippulaivatason Magic 4 Pro -älypuhelimen. Kyseessä on puhelin, joka tarjoaa tämän hetken kovimpia teknisiä ratkaisuja ja samalla se laajentaa Honorin jo entuudestaan laajaa puhelinvalikoimaa.

“Android-puhelimien lippulaivalaitteiden markkina on kaivannut piristystä. Olemme ylpeitä tuodessamme Suomen markkinoille uskomattoman tehokkaan premium-laitteen, jonka kamerateknologiassa on pitkästä aikaa aidosti uutta. Ultra Fusion yhdistää eri kameroiden otokset yhdeksi mestariteokseksi”, kertoo Honorin Suomen myyntijohtaja Jaakko Koski-Lammi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Magic 4 Pro on ennakkotilattavana Suomessa 6. kesäkuuta 2022 alkaen. Ennakkotilaajat saavat kaupan päälle uuden Honor Watch GS 3 Sport -älykellon. Etu on voimassa vain Suomesta kampanja-aikana (6.6–12.6.2022) ostettuihin Honor Magic4 Pro -älypuhelimiin. Varsinainen myynti käynnistyy 13. kesäkuuta.

Tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat musta Midnight Black sekä sininen Cyan Blue. Puhelimesta on tarjolla yksi muistivariantti 8 gigatavun RAM-muistilla sekä 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Hintaa Honor Magic 4 Prolla on Suomessa 1099 euroa.

Honor Magic 4 Pro

SuomiMobiilin arvostelun puhelimesta voi käydä lukemassa jo nyt alapuolella olevan linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Magic 4 Pro -puhelimen rakenteessa on käytetty alumiinia ja lasia, jotka luovat premium-kokemuksen. Lisäksi puhelimesta on tehty IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Honor Magic 4 Pron voi siis upottaa veteen 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,81 tuumaa ja se perustuu LTPO OLED -paneeliin. Näytössä on korkea 2848 x 1312 pikselin tarkkuus, joka vastaa 460 pikseliä tuumaa kohden. Sulavan kokemuksen takaa jopa 120 hertsin dynaaminen virkistystaajuus, joka vaihtelee näytettävän sisällön mukaisesti. Näytössä on myös HDR10+ -tuki, 1,07 miljardia väriä 1000 nitin maksimikirkkaus.

Näyttöä varten Magic 4 Prossa on myös erillinen näyttöpiiri, joka on toteutettu Pixelworksin kanssa. Tämän avulla näyttö tukee kehittyneempää SDR-sisällön skaalaamista HDR-sisällöksi sekä se mahdollistaa MEMC-tekniikan jopa 120 hertsillä. Näyttö erottuu kilpailijoistaan myöskin kaartuvuudeltaan. Näytön reunat kaartuvat hillitysti, mutta samalla Honor on tuonut kaartuvuutta näytön ylä- ja alareunoihin, joka tekee kokemuksesta sulavamman.

Honor Magic 4 Prossa käytetään Qualcommin kehittämää Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä, joka julkaistiin viime joulukuussa. Snapdragon 8 Gen 1 on valmistettu uudella 4 nanometrin prosessilla, joten piirin pitäisi olla aikaisempaa virtapihimpi. Järjestelmäpiiri koostuu kahdeksasta ytimestä, jotka pohjautuvat ARMv9-tekniikkaan. Tehokkain ydin on Cortex-X2-ydin, joka toimii 3,0 GHz:n kellotaajuudella. Kolme muuta tehoydintä ovat Cortex-A710-pohjaisia ja ne toimivat 2,5 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi neljä energiatehokasta ydintä perustuvat Cortex-A510-ytimiin ja ne toimivat 1,8 GHz:n kellotaajuudella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suorituskyvyn pitäisi olla 20 prosenttia aikaisempaa parempi sekä grafiikkasuorittimen pitäisi olla jopa 30 prosenttia tehokkaampi. Järjestelmäpiirin yksi kohokohdista on tekoälymoottori, joka on nyt 300 prosenttia tehokkaampi kuin aikaisemmin. Puhelimessa on myös Honor OS Turbo X varmistamassa, että laitteisto ja ohjelmisto toimivat saumattomasti yhdessä sujuvuuden ja virrankulutuksen parantamiseksi sekä laitteiston ikääntymisen estämiseksi. Honor tuo alan ensimmäisen pelisuorituskyvyn optimointiin suunnitellun AI Super Rendering -tekniikan mobiilipelaamiseen GPU Turbo X -tekniikan kautta.

Honor Magic 4 Pron kameroita esiteltiin MWC-messuilla.

Magic 4 Prossa on päätetty panostaa vahvasti kameroihin, sillä takaosassa on mielenkiintoinen kolmoiskamera. Pääkameran tarkkuus yltää 50 megapikseliin ja se on kooltaan 1/1,56 tuumaa. Toinen kameroista on 50 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, joka takaa kuvat 122 asteen näkökentällä. Kolmas kameroista on 64 megapikselin tasoinen periskooppikamera, joka takaa muun muassa 3,5x optisen zoomauksen sekä 100x digitaalisen zoomauksen. Honor on laittanut periskooppikameraan optisen kuvanvakautuksen.

Honorin mukaan kaikki kamerat tukevat Ultra-Fusion laskennallisella valokuvausta, jonka avulla laite voi tuottaa aikaisempaa selkeämpi kuvia, jopa kaukaa kuvattuna. Usean kameran laskennallinen valokuvaus mahdollistaa fuusion koko polttovälillä ja tarjoaa Honorin mukaan erinomaiset kuvantamisominaisuudet. 50 megapikselin laajakulmakamera ja 50 megapikselin ultralaajakulmakamera lisäävät laskennallisen valokuvauksen avulla kuvan terävyyttä ja selkeyttä 65 prosentilla.

Honor Magic 4 Pro

Magic 4 Prossa on panostettu myös videokuvaukseen, sillä puhelin sisältää HONOR Magic-Log Movie Masterin ja AI Film Effects -elokuvatehosteet. Näiden avulla Magic 4 Pron luvataan tarjoavan alan ensimmäisen 10-bittisen Log 4K -videotallennuksen 60 fps -tasolla. Yleisesti ammattimaisten elokuvien kuvaamiseen käytetty Log-muoto antaa käyttäjille mahdollisuuden parantaa videoidensa ulkoasua elokuvallisilla värisävyillä ja HDR-selkeydellä.

Uutuuspuhelimessa on tuoreeltaan Android 12 -käyttöjärjestelmä, jossa on tuki Googlen palveluille. Mukana on Honorin uusi Magic UI 6.0 -käyttöliittymä, joka tarjoaa valikoiman paranneltuja ja räätälöityjä ominaisuuksia sekä älykokemuksia. Päivityslupaus puhelimelle on 2 vuotta Android-versioita sekä 2 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Honor Magic 4 Pron 100 watin langaton laturi.

Akunkesto on kookkaan 4600 milliampeeritunnin varassa, mutta tällä kertaa suuret panostukset nähdään lataustekniikoissa. Honor tarjoilee Magic 4 Prolle peräti 100 watin tehoisen langallisen SuperCharge-pikalatauksen, mutta myös langattoman 100 watin pikalatauksen. 100 watin langallisen pikalatauksen ansiosta Magic 4 Pro latautuu 100 prosenttiin vain 30 minuutissa. 100 watin langattomalla latauksella akun luvataan latautuvan 50 prosenttiin vain 15 minuutissa.

Honor Magic 4 Pro on suunniteltu myös yksityisyys edellä. Puhelin tukee Privacy Calling -ominaisuutta, jonka tehonlähteenä toimii äänivuodon useimmissa yksityispuheluissa estävä Directional Sound -teknologia. Directional Sound on ensimmäinen taajuusjakotekniikka, joka tukee samanaikaista äänensiirtoa näytön ja vastaanottimen ääntä lähettävästä moduulista. Näyttö ja vastaanotin toimivat yhdessä säätääkseen saapuvan äänen äänenvoimakkuutta eri ympäristöihin sopivaksi varmistaen, että vaikka olisit hiljaisessa ympäristössä, kuten hississä, vieressäsi seisovat ihmiset eivät kuule puhelun toisen osapuolen puhetta.

Puhelimessa lisäturvaa tarjoavat myös kaksoisturvajärjestelmä (HTEE+QTEE), itsenäinen turvasiru, 3D-kasvojentunnistus sekä ultraäänisormenjälkilukija. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet ja Bluetooth 5.2- ja Wi-Fi 6 -yhteydet.

Honor Magic 4 Pron tekniset tiedot

 • Näyttö: 6,81 tuumaa, LTPO OLED, QHD+ (2848 x 1312, 460 ppi), 120 Hz, HDR10+, 4-sivulta kaartuva
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)
  • Piiri: 1x Cortex-X2 2.995GHz + 3x Cortex-A710 2.496GHz + 4x Cortex-A510 1.785GHz / Adreno 730
 • RAM-muisti: 8 tai 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 tai 512 Gt (UFS 3.1)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (f/1.8, PDAF)
  • Ultralaajakulmakamera: 50 megapikseliä (f/2.2, 122 asteen näkökenttä)
  • Periskooppikamera: 64 megapikseliä (f/3.5, OIS, 3,5x optinen zoom, 100x digitaalinen zoom)
  • Muuta: dToF-lasertarkennussensori, Flicker-sensori, IMAX Enhanced, 4K HDR 10, 60fps, Magic-Log 10-bit Log 4K 60fps recording
 • Etukamera: 12 megapikseliä (1,22 um, 100 astetta) + 3D-syvyyskamera
 • Akku: 4600 milliampeerituntia
  • Lataus: 100 watin langallinen pikalataus, 100 watin langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 ja Magic UI 6.0
  • Päivityslupaus: 2 vuotta Android-versioita ja 2 vuotta tietoturvapäivityksiä
 • Mitat: 163,6 x 74,7 x 9,15 mm
 • Paino: 215 g
 • Vedenkestävyys: IP68 (1,5 metrin syvyyteen 30 minuutiksi)
 • Muuta: Ultraäänisormenjälkilukija näytössä, Bluetooth 5.2, NFC, USB-C (3.1), Wi-Fi 6, NFC
 • Ääni: Stereokaiuttimet
 • Värit: Syaani, musta

Lähde: Honor

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor