HonorSponsoroitu

Tiesitkö tämän taittuvanäyttöisestä Honor Magic V -puhelimesta? Tuotekehitys avainroolissa tasapainoisen kokemuksen mahdollistamisessa

Honor Magic V

Honor on yksi mielenkiintoisimmista älypuhelinvalmistajista erityisesti yrityksen vahvan innovoinnin sekä osaamisen ansiosta. Honor hyödyntää tuotekehityksessään niin sanottua ”kaksipyöräistä” lähestymistapaa, jonka ensimmäinen pyörä pyörii uusimpien suunnittelutrendien ymmärtämisessä ja toinen asiakaspalautteen huomioinnin ympärillä. Honorin lähestymistapa tasapainottaa erinomaisesti asiakkaiden tarpeet innovaatioiden kanssa.

Uusi Honor Magic V on yhtiön tuorein tuotekehityksen tulos, joka on samalla Honorin ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin. Suunnittelun keskiössä on ollut symmetrinen muotoilu, jota on mukava käyttää. Lisäksi huipputason muotoilu on yhdistetty lippulaivatason teknologioiden kanssa, joten kokemus on yksi alan parhaimmista.

Honor Magic V erottuu muista markkinoilla tällä hetkellä olevista taittuvanäyttöisistä puhelimista monella tavalla, joita ovat muotoilu sekä tehokas suorituskyky. Honor Magic V on hieno osoitus Honorin pyrkimyksistä kehittää laadukkaita ja luotettavia tuotteita asiakkailleen globaalisti.

Lippulaivaluokan symmetrinen muotoilu

Muotoilu on erittäin tärkeä osa-alue taittuvanäyttöisiä puhelimia, sillä taittuvuus tuottaa aina omat haasteensa. Muotoilussa joko onnistuu tai epäonnistuu, ja Honor Magic V:n kohdalla on pyritty kuuntelemaan asiakkaita sekä käyttämään alan laadukkaimpia materiaaleja.

Honor Magic V:n muotoilun avainroolissa on ollut symmetrinen toteutus sekä kaarevuus, jotka luovat yhdessä tasapainoisen kokonaisuuden. Puhelimen ollessa suljettuna kyseessä on pitkälti perinteinen älypuhelin, mutta Honor on toteuttanut kaarevien reunojen ja tyylikkäiden materiaalien avulla laitteesta kilpailijoita elegantimman. Puhelin on avattuna vain 6,7 millimetriä paksu ja painaa ainoastaan 288 grammaa.

Avattuna huolellisen viimeistelyn huomaa myöskin täydellisenä symmetriana ja tasapainona, joka takaa Honor Magic V:n helpon käsittelemisen sekä pitämisen kämmenellä. Puhelimen vasemman ja oikeanpuolen välillä on ainoastaan 10 gramman ero, joten laite ei ole painoltaan toispuoleinen. Honor on pitänyt huolen, ettei puhelimen näytön välissä ole minkäänlaista rakoa, joten kokemus on saumaton suljettuna, eikä pöly tai lika pääse näytön väliin.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Honor Magic V -puhelimesta löytyy takaosan kamerasuunnittelusta, sillä tarjolla on sama kolmirengassuunnittelu, jota käytetään myös yhtiön muissa huippupuhelimissa. Ensiluokkainen muotokieli on harmoniassa puhelimen muun viimeistelyn kanssa. Kameraa on suojaamassa uusi kaksoiskaareva lasi, joka vaatii erittäin monimutkaisen valmistusprosessin. Kameroissa oleva lasi vähentää kameroiden ulkonevuutta ja luo ohuemman ilmeen.

Taittuvissa puhelimissa katseet suuntaavat aina saranaan ja sen kestävyyteen. Honor Magic V on vuosia kestäneen tuotekehityksen tulos, johon Honor on kehittänyt itsenäisesti huipputason saranateknologian, joka yhdistää täydellisen saranan ja taittuvan designin, ja se kestää jopa 200 000 taittokertaa.

Honorin kehittynyt saranatekniikka.

Honor Magic V -puhelimen saranassa hyödynnetään kolmea korkealaatuista ilmailu- ja avaruuskäyttöön tarkoitettua materiaalia, jotka takaavat laadukkaamman viimeistelyn ja kestävyyden. Sarana koostuu nestemäisestä metallista, joka on kolme kertaa kestävämpää kuin ruostumaton teräs. Sarana on rakennettu pääosin lujasta hiilikuidusta, joka on tuplasti kovempaa materiaalia kuin teräs. Saranaa on suojaamassa erittäin lujasta titaaniseoksesta valmistettu kansi, jonka korroosionkestävyys on 300 prosenttia parempi kuin ruostumattomassa teräksessä.

Näiden edistyksellisten materiaalien ja komposiittien yhdistelmä takaa, että Honor Magic V:n sarana kestää pitkään ja ei kulu käytössä. Ilmailualan materiaalit tekevät laitteesta kevyemmän ja luovat enemmän tasapainoa, joiden avulla Honor on pystynyt luomaan painopisteeltään erinomaisen älypuhelimen.

Käytännölliset premium-tason näytöt

Näytöt ovat taittuvissa puhelimissa tärkeitä yksityiskohtia, ja Honor Magic V -puhelimessa luotetaan kahden näytön ratkaisuun. Puhelimen ulkonäyttö on kategoriassaan poikkeuksellisen miellyttävä, mutta samalla sisänäyttö avautuu laajaksi kokonaisuudeksi ja taskusta löytyy tehokas pikkutabletti.

Honor Magic V:n ulkonäyttö on kooltaan 6,45 tuumaa ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Ulkonäytössä on leveä 21,3:9-kuvasuhde sekä tarkka 2560 x 1080 pikselin tarkkuus. Leveä kuvasuhde on tuttu normaaleistakin älypuhelimista, joten ulkonäytöllä laitetta käytettäessä ei joudu tinkimään mistään, ja sovellukset skaalautuvat luontevasti ilman ongelmia.

Ulkonäytön kestävyyden eteen Honor on tehnyt tarkkaa tuotekehitystä, sillä Honor Magic V:n näyttöä on suojaamassa ultraohut nanokristallilasi. Kyseessä on 0,1 mm ohuempi sekä 9 prosenttia kevyempi lasi kuin muut markkinoilla olevat ratkaisut, joiden lisäksi sen kovuus on paljon vahvempi kuin normaalilla lasilla. Kovuuden ansiosta Honor Magic V:n ulkopuolen näyttö tarjoaa paremman kestävyyden pudotettaessa kuin monet muut puhelimet.

Sisäpuolen näyttö on kooltaan jopa 7,9 tuumaa ja siinä on tablettimainen 10,3:9-kuvasuhde. Näytön tarkkuus on 2272 x 1984 pikseliä, joten sisältöä siltä voi katsoa terävänä. Suuri näyttö on täydellinen kumppani tehokkaaseen työskentelyyn, sillä siihen saa avattua useita sovelluksia samaan aikaan. Näyttöön on laitettu myös erityinen optinen nanokalvo, jonka avulla näytön heijastus on pienempi kuin 1,5%, joten kokemus on selkeämpi erilaisissa tilanteissa.

Molemmat näytöt tukevat 100 prosentin DCI-P3-väriavaruutta, 1 miljardia väriä sekä HDR10+ -tekniikkaa. Ulkopuolen näytössä on korkea 1000 nitin kirkkaus ja sisänäytössä on 800 nitin kirkkaus, joiden avulla näytöt tarjoavat selkeän luku- ja selauskokemuksen jopa suorassa auringonvalossa. Honor Magic V:n näyttöjen huippuominaisuudet eivät jää vain siihen, sillä ulkonäytössä on jopa 120 hertsin virkistystaajuus ja sisäpuolella on 90 hertsin virkistystaajuus.

Lippulaivatason kokemuksia

Honor Magic V on lippulaivapuhelin, joten laite tarjoilee myös lippulaivatason kokemuksia, jotka mahdollistetaan suuren näytön ja innovatiivisien teknisien ratkaisujen tuloksena. Honor on keskittynyt innovatiivisen ja interaktiivisen suunnittelun kehittämiseen, joka erottaa Honor Magic V:n muista kilpailevista tuotteista.

Honorin laaja tutkimus- ja kehitystiimi oli puhelinta kehittäessä valmis ottamaan vastaan taittuvanäyttöisien laitteiden haasteet, sillä yhtiöllä on jo vuosien mittainen kokemus puhelimien, tablettien, kannettavien tietokoneiden ja muiden tuotteiden kehittämisestä.

Uutuuspuhelin sisältää innovatiivisen ulkonäytön, suuren taittuvan näytön interaktiivisuuden ja toiminnallisuuden sekä mahdollisuuden hyödyntää rinnakkaisia ​​ikkunoita yksittäisille sovelluksille, useita näyttöjä useille sovelluksille ja tehtäville, kelluvia ikkunoita, jaettuja näyttöjä ja paljon muuta. Älykkäiden ja yksinkertaistettujen toimintojensa ansiosta puhelimen käyttäjät voivat nauttia paremmasta tehokkuudesta käytettäessä yksittäisiä sovelluksia sekä suuremmasta käyttömukavuudesta ja tuottavuudesta käytettäessä useita sovelluksia samanaikaisesti.

Taitettavat älypuhelimet mahdollistavat enemmän sisältöä näytettäväksi suurella sisäisellä näytöllä. Avattuna suurempi näyttö tarjoaa enemmän tilaa videosisällölle, viihteelle, netin selaamiselle, työskentelylle ja pelaamiselle. Suuremman näytön kautta taitettavat puhelimet luovat miellyttävämmän, viihdyttävämmän ja joustavamman työkokemuksen. Alapuolella on listattuna muutamia Honor Magic V:n merkittävimpiä ohjelmistollisia ominaisuuksia suurelle näytölle.

 • Para-ikkuna: Honor Magic V:n para-ikkunatoiminto voi näyttää kaksi valikkotasoa samanaikaisesti. Sovelluksen valikko ja sisältö näkyvät samanaikaisesti avatun näytön vasemmalla ja oikealla puolella.
 • Jaettu näyttö: Vaikka puhelimen koko on avattuna suurempi, Honor Magic V on suunniteltu siten, että sitä on helppo pitää yhdellä tai kahdella kädellä. Nykyään joidenkin puhelimien koko on saavuttanut fyysisen rajan, jossa yksisäikeiset toiminnot ovat lähes mahdottomia. Kun Honor Magic V:n suuri näyttö on auki, käyttäjät voivat käyttää monisäikeisiä toimintoja jaetun näytön tilassa, mikä tekee käytöstä tehokkaampaa.
 • Useita ikkunoita: Puhelimessa on yhtenäinen moniajoportaali, joten käyttäjät voivat helposti käyttää sovelluksia koko näytön, jaetun näytön tai kelluvan ikkunan avulla. Kun sovellus on avattu, käyttäjät voivat löytää moni-ikkunaportaalin sovelluksen yläreunan keskeltä sovelluksen koon säätämiseksi.

Honor Magic V tukee useiden sovelluksien moniajoa.

Honor on tehnyt puhelimeen myös ratkaisuja, jotka pienentävät kuilua muiden ekosysteemilaitteiden, kuten tablettien ja kannettavien tietokoneiden välillä. Honor Magic V pitää oletusarvoisesti sisällään muun muassa HONOR Share -ominaisuuden, joka tarjoaa saumattoman yhteyden Honorin muiden laitteiden välillä ja mahdollistaa paikallisten tiedostojen jakamisen puhelimien, tablettien ja tietokoneiden välillä. Peilaustilassa puhelimen näyttö saadaan näkymään tietokoneelle tai muille näytöille. Honor Magic V -puhelinta voidaan käyttää myös lisänäyttönä esimerkiksi kannettavalle tietokoneelle.

Huippuluokan suorituskyky ja kamerat

Puhelimessa on tuorein Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri.

Muiden teknisien tietojen valossa Honor Magic V on todellinen lippulaiva, sillä Honor ei ole säästellyt missään kohdassa. Puhelimen suorituskyvystä on vastaamassa Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka on valmistettu 4 nanometrin prosessilla ja siinä on uuden sukupolven 5G-modeemi. Puhelin on täynnä myös Honorin itse kehittämiä teknologioita, jotka tekevät kokemuksesta aikaisempaakin sulavamman.

Snapdragon 8 Gen 1 on tällä hetkellä tehokkain ja virtapihein Android-puhelimille tarkoitettu järjestelmäpiiri. Siinä käytetään edistynyttä ARM Cortex X2 -arkkitehtuuria ja Cortex-A710- ja Cortex-A510-ytimiä. Tarjolla on myös upouusi Adreno 730 -grafiikkaprosessori. Jos Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä vertaa Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin, niin uusin versio on 20 prosenttia suorituskykyisempi ja kuluttaa 30 prosenttia vähemmän virtaa. Siinä on myös 30 prosenttia parempi grafiikkaprosessointi ja 7. sukupolven integroitu tekoälymoottori on 70 prosenttia tehokkaampi kuin aikaisemmin.

Honor Magic V pitää sisällään myös ennennäkemättömän kuvauskokemuksen, joka vangitsee täydellisesti kaikki tärkeimmät hetket. Puhelimen tehokas takaosan kolmoiskamera koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 50 megapikselin Spectrum Enhanced -kamerasta. Käytön helpottamiseksi Honor Magic V:ssä on myös 42 megapikselin etukamera sekä sisäisessä että ulkoisessa näytössä, mikä tarjoaa monipuolisen kuvauskokemuksen.

Pääkamerassa on suuri 1/1,5 tuuman kenno ja siinä on laadukas 6P-linssi, joiden avulla pystytään taltioimaan tarkat ja eloisat kuvat. Lisäksi linssin suurella f/1.9-aukolla pystytään takaamaan selkeät ja luonnolliset kuvat hämärässä kuvattaessa. Ultralaajakulmakameralla pystytään taltioimaan selvästi laajempi näkymä, joka on jopa 122 astetta. Ympäristön yksityiskohtien paljastamiseksi Honor Magic V sisältää myös Spectrum Enhanced -kameran, jossa on 1/2,5 tuuman kennokoko, f/2,0-aukolla ja 20 millimetrin polttovälillä varusteltu linssi.

Tutustu tarkemmin

Honor Magic V on saatavilla tällä hetkellä Kiinassa, mutta se on loistava osoitus siitä, mitä tulevaisuudessa voidaan itsenäiseltä Honorilta nähdä saatavilla myös Suomessa. Tarkemmin Honor Magic V -puhelimeen voi tutustua Honorin englanninkieliseltä tuotesivulta tämän linkin takaa tai vaihtoehtoisesti Honorin muihin tuotteisiin voi tutustua yhtiön suomenkieliseltä sivulta tämän linkin takaa.

Honor Magic V:n tekniset tiedot

 • Ulkonäyttö: 6,45 tuumaa, 2650 x 1080 (381 ppi), kaartuva OLED, 120 Hz, 1000 nitiä, DCI-P3, HDR10+
 • Sisänäyttö: 7,9 tuumaa, 2272 x 1984 (431 ppi), Foldable OLED, 90 Hz, 800 nitiä, DCI-P3, HDR10+
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • 8-ydintä: 1x 2,995 GHz Cortex-X2, 3x 2,496 GHz Cortex-A710, 4x 1,785 GHz Cortex-A510
  • Grafiikka: Adreno 730
 • RAM-muisti: 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 tai 512 gigatavua (UFS 3.1)
 • Takakamerat: Kolmoiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (f/1.9, 1/1.5”)
  • Ultralaajakulmakamera: 50 megapikseliä (f/2.2, 13 mm, 122°)
  • Spectrum Enhanced -kamera: 50 megapikseliä (f/2.0, 20 mm, 1/2.5”)
 • Muuta: 4K HDR10 -videokuvaus, 10-bit log
 • Etukamerat: 42 megapikseliä (f/2.4, 24 mm, 1/3.2”) (ulko- ja sisäpuolella)
 • Akku: 4750 milliampeerituntia
  • Lataus: 66 watin Honor SuperCharge (0–100% 40 minuutissa)
 • Yhteydet: 5G, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6, USB-C, NFC, Dual-SIM
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 + Magic UI 6.0
 • Äänentoisto: Stereokaiuttimet, sormenjälkilukija kyljessä
 • Mitat suljettuna: 160,4 x 72,7 x 14,3 mm
 • Mitat avattuna: 160,4 x 141,1 x 6,7 mm
 • Paino: 293 g, 288 g (Burnt Orange)
 • Värit: Titanium Silver, Black ja Burnt Orange
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor