HonorYleinen

Honor View20 julkaistiin Euroopassa – Suomessa myyntiin 549 euron lähtöhinnalla

Honor View20

Honor on tänään 22. tammikuuta julkaissut Pariisissa uuden Honor View20 -älypuhelimen Euroopan markkinoille. Suomessa uutuuspuhelimesta päästään nauttimaan ensimmäisien maiden joukossa. Sama puhelin julkaistiin jo joulukuussa Kiinassa, jossa puhelin kantaa nimeä Honor V20.

HONOR View20 -sarjan älypuhelinten kehittynyt tekniikka ja alan paras suorituskyky ovat saaneet kiitosta niin ammattilaisilta kuin faneiltakin ympäri maailmaa. HONORin käyttäjät ovat aktiivisia sekä edellyttävät älypuhelimelta huippuluokan suoristuskykyä, ja HONOR View20 on suunniteltu juuri heidän tarpeitaan silmällä pitäen”, toteaa HONORin presidentti George Zhao.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor View20 rakentuu alumiinikehyksestä sekä lasisista pinnoista. Laitteen takalasissa on erikoinen V-kuviointi. Puhelimen näyttö on kooltaan 6,4 tuumaa ja sen kuvasuhde on 19,25:9. Näyttö perustuu LCD-tekniikkaan ja sen tarkkuus on Full HD+ -tasoa. Tehoista on luonnollisesti vastaamassa Huawein tuorein Kirin 980 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Sisäistä tallennustilaa on tarjolla 128 tai 256 gigatavua, mutta tukea muistikortille ei tällä kertaa löydy.

Pelaajia silmällä pitäen Honor on tehnyt yhteistyötä Epic Gamesin kanssa. Honor View20:n omistajat saavat yksinoikeudellisen pääsyn Honor Guard -asukokonaisuuteen Fortnitessa.

”Epic uskoo, että Fortniten kaltaisten korkealaatuisten pelien tarjoaminen älypuhelimille edustaa pelien tulevaisuutta. HONOR View20 on ensiluokkainen laite, ja meillä on tämän yhteistyön ansiosta ilo kertoa, että Fortnite toimii Honor View20:ssä 60 fps:n kuvataajuudella”, Epic Gamesin perustaja ja toimitusjohtaja Tim Sweeney toteaa.

Tämän lisäksi Honor ja Epic Games ovat käynnistäneet yhteistyön tiettyjen Honor-laitteiden optimoimiseksi Unreal 4 Engineä varten osana Honorin ja Epic Gamesin pyrkimystä venyttää mobiilipelaamisen rajoja ja tarjota konsolipelaamista vastaavia kokemuksia pelaajille ympäri maailmaa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi uutuuspuhelimen erikoisuus on kamerassa. Honor View20:n pääkamera on maailman ensimmäinen, jossa on käytetty 48 megapikselin SONY IMX586 -kennoa, puolen tuuman CMOS-piiriä ja vastaavia 1,6 mikronin pikseleitä Quad Bayer -suodatuksessa. Kamera pystyy ottamaan monta 48 megapikselin kuvaa kerralla, kokoamaan kustakin kuvasta parhaat yksityiskohdat ja muodostaa niistä yhden 48 megapikselin kuvan. Kirin 980:n kaksi NPU-suoritinta käsittelevät kuvan käyttämällä kehittynyttä tekoälyalgoritmia – kuvan laatu arvioidaan, tummilla alueilla olevat yksityiskohdat optimoidaan ja värejä säädetään kirkkaammiksi.

”Arvostan HONOR View20:n tarkkuutta ja helppokäyttöisyyttä. Se on älypuhelin, jolla voidaan tallentaa elämän eloisia ja arvokkaita hetkiä uusilla inspiroivilla ja jännittävillä tavoilla”, kuvailee 48 megapikselin kameraa testannut National Geographicin valokuvaaja Robbie Shone.

Suuremman kameran kaverina on myös uusi 3D TOF-sensori (Time of Flight). TOF-sensori taltioi kuviin syvyysterävyyttä, mutta sen tarkoituksena on lisäksi tunnistaa paremmin 3D-objektiivit. 3D-kameran avulla Honor View20 toimii myös liikkeen avulla ohjattuna pelikonsolina, jolla voidaan pelata 3D-liikkeeseen perustuvia pelejä aivan uudella tavalla. Se tukee nyt Fancy Skiing- ja Fancy Darts -pelejä. Etukamera Honor View20 -mallissa on laitettu näytön sisäpuolelle, ja 25 megapikselin sensori löytyy tällä kertaa näytön vasemmasta yläkulmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muita Honor View20:n mainittavia ominaisuuksia ovat suuri 4000 milliampeeritunnin akku ja tuore Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmä yhdessä Honorin kustomoiman Honor Magic UI:n kanssa.

Suomessa Honor View20 tulee tarjolle kolmessa väriversiossa sekä kahdessa tallennus- ja muistiversiossa. Myyntiin saapuvat värit ovat punainen, musta ja sininen. Muistiversiot ovat 6 + 128 gigatavua sekä 8 + 256 gigatavua. Hintaa löytyy halvimmillaan 549 euroa ja ennakkomyynti alkaa Suomessa 22. tammikuuta kello 20.00 kaikkien jälleenmyyjien kautta. Suoraan kaupasta puhelinta pitäisi saada jo 30. tammikuuta 2019.

Ennakkotilauskampanjaksi Honor on laittanut halvemman View20-mallin kylkeen tilaajille Honor Band4Running -rannekkeen ja kalliimman version tilaajat saavan kaupan päälle Honor Watch -älykellon.

Suomessa myyntiin saapuvat versiot:

 • Honor View20 (6 + 128 Gt) – musta ja sininen – 549 euroa
 • Honor View20 (8 + 256 Gt) – sininen ja punainen – 649 euroa

Honor View20 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,4 tuumaa, 19.25:9-kuvasuhde ja Full HD+ -tarkkuus
 • Pääkamerat: 48 MP Sony IMX586 ja 3D TOF -sensori
 • Etukamera: 25 MP näytönsisäinen
 • Järjestelmäpiiri: Kirin 980
 • RAM: 6 tai 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua
 • Akku: 4000 mAh, Huawei SuperCharge
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (Magic UI 2.0)
 • Mitat: 156.9 x 75.4 x 8.1 mm
 • Paino: 180 g
 • Hinta: 549–649 euroa
 • Myynnissä: 22.1. ennakkomyynti ja 30.1. varsinainen myynti

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor