HonorYleinen

Honor X30 julkaistiin Kiinassa – tyylikäs muotoilu, ohuet näytön kehykset ja uusi Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri

Honor on julkistanut tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden alempaan keskihintaluokkaan asettuvan Honor X30 -älypuhelimen. Kyseessä on jatkoa suositulle Honor X -mallistolle, joita on myyty globaalisti kymmeniä miljoonia kappeleita vuosien varrella.

Uutuuspuhelimessa on panostettu erityisesti muotoiluun, sillä laitteessa on pyritty mahdollisimman symmetriseen toteutukseen. Honor X30:n takaosassa on pyöreä kamera-alue ja etuosassa on hyvin minimaalisilla kehyksillä varusteltu näyttöpaneeli. Painoa laitteella on 189 grammaa ja paksuutta 8,05 millimetriä. Lisäksi puhelimesta on tehty mattapintainen ja tarjolla on neljä väriversiota, jotka ovat sininen, hopea, kulta sekä musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 6,81 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näyttöön on laitettu Full HD+ -tarkkuus (2388 x 1080) sekä korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Honorin mukaan näyttö peittää etuosasta jopa 94 prosenttia.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin uusi Snapdragon 695 5G -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa hyvää suorituskykyä keskihintaluokassa sekä integroidun 5G-modeemin. Snapdragon 695 koostuu kahdesta 2,2 GHz:n kellotaajuudella toimivasta Cortex-A78-ytimestä sekä kuudesta 1,8 GHz:n kellotaajuudella hyrräävästä Cortex-A55-ytimestä. Grafiikkaprosessorina toimii Adreno 619.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimeen on laitettu 6, 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä sisäistä tallennustilaa on 128 tai 256 gigatavua. Akunkesto on suuren 4800 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata peräti 66 watin tehoisella pikalatauksella. Honorin mukaan suuri akku latautuu tyhjästä 80 prosentin varaukseen vain 30 minuutissa.

Kameroita Honor X30:n takaosasta löytyy kolme, jotka ovat 48 megapikselin pääkamera, 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on 16 megapikselin tasoinen selfiekamera. Honor X30 on varusteltuna edelleen Android 11 -käyttöjärjestelmällä, jonka päällä hyrrää Honorin oma Magic UI 5.0 -käyttöliittymä. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat USB-C-liitin ja kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa Honor X30 tulee ennakkomyyntiin tänään 16. joulukuuta ja toimitukset käynnistyvät 24. joulukuuta. Edullisimmillaan 6 + 128 gigatavun version voi ostaa 1499 juanin hintaan, joka vastaa noin 208 euroa. Honor ei ole kertonut aikaistaan julkaista uutuuspuhelinta globaaleille markkinoille.

Lähde: Honor (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor