HuaweiYleinen

Huawei esittelee HarmonyOS-käyttöjärjestelmän ja uusia tuotteitaan globaalisti 2. kesäkuuta

Huawei on jakanut tänään medioille kutsuja julkaisutilaisuuteen, joka järjestetään ensi viikolla 2. kesäkuuta. Tilaisuuden on kerrottu olevan kohdistettu kansainväliselle yleisölle, eli se ei ole ainoastaan Kiinan markkinoille suunnattu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tilaisuuden aikana Huawei on luvannut antavansa ensiesittelyn yhtiön omasta HarmonyOS-käyttöjärjestelmästä sekä julkaisevan uusia tuotteita. Huawein julkaiseman vihjailevan kuvan perusteella globaaleille markkinoille on lupa odottaa yhtiön jo aikaisemmin Kiinan markkinoilla esittelemiä MateView-sarjan tietokonenäyttöjä. HarmonyOS:n odotetaan ainakin Kiinassa tulevan jakoon yleisesti pian, mutta varsinaista julkaisua sen osalta ei ole vielä nähty.

Huawei kertonee lisää siis uudesta HarmonyOS-käyttöjärjestelmästä erityisesti puhelimille. HarmonyOS on nähty jo aikaisemmin Huawein älytelevisioissa, mutta käyttöjärjestelmä on suunnattu käytettäväksi myös monenlaisilla muilla laitteilla. HarmonyOS on Huaweille tärkeä julkaisu, sillä sen avulla yhtiö pyrkii haastamaan Googlen Android-käyttöjärjestelmän. Huawei ei ole enää kahteen vuoteen pystynyt käyttämän puhelimissaan Googlen sovelluksilla varusteltua Android-käyttöjärjestelmää, joka on syy HarmonyOS-käyttöjärjestelmän julkaisuun.

Huawei uusien tuotteiden ja HarmonyOS-käyttöjärjestelmän julkaisu tapahtuu siis ensi viikolla 2. kesäkuuta kello 14 Suomen aikaa. Tilaisuus tulee katsottavaksi suorana lähetyksenä.

Lähde: Huawein kutsu (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei