HuaweiYleinen

Huawei ryntää nyt huippuluokan näyttömarkkinoille – esitteli MateView- ja MateView GT -näytöt

Huawei MateView

Huawei on julkaissut Kiinassa uusia tietokoneille suunnattuja näyttöjä, jotka asettuvat huippuluokkaan. Aikaisemmin Huawei on julkaissut globaalistikin Huawei Display 23,8” -näytön, mutta nyt uudet MateView- ja MateView GT -sarjojen näytöt tarjoavat huippuominaisuuksia hieman eri käyttötilanteisiin.

Uusi Huawei MateView -näyttö on elegantti ja tyylikäs, joka on kooltaan 28,2 tuumaa. Näytössä on 3:2-kuvasuhde ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytön on kerrottu tukevan HDR400-tekniikkaa, 60 hertsin virkistystaajuutta sekä 500 nitin maksimikirkkautta. MateViewin tarkkuus on 3840 x 2560 pikseliä, joten kyseessä on 4K-paneeli. Näytön kerrotaan tukevan myös WLAN- ja Bluetooth-yhteyksiä, jotka mahdollistavat esimerkiksi läppärin yhdistämisen näyttöön langattomasti. Mukana on myös Bluetooth 5.1 -yhteys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pelkästä näytöstä ei MateView-laitteessa ole kysymys, sillä siihen on sisäänrakennettuna myös kaksi 5W tehoista kaiutinta. Lisäksi näytössä on kaksi mikrofonia äänentallennusta varten. Huawei on varustellut MateView-näytön lisäksi USB-C-liittimellä, kahdella USB-A 3.0 -liitännällä, HDMI 2.0 -liitännällä sekä MiniDP-liitännällä. Lisäksi näytössä on 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä mikrofoniliitin. Latausta varten MateView tarjoaa myös toisen USB-C-liittimen.

Huawei MateView GT

Toinen uutuusnäytöistä kantaa nimeä Huawei MateView GT ja kyseessä on kaartuva pelinäyttö. Huawei on toteuttanut MateView GT:n suuren 34 tuuman LCD-paneelin ympärille, joka on kaartuva. Näytössä on 21:9-kuvasuhde, 165 hertsin virkistystaajuus, HDR-tuki, 350 nitin kirkkaus sekä 3440 x 1440 pikselin tarkkuus.

MateView GT tarjoaa sisäänrakennetun kaksoiskaiutinjärjestelmän, kaksi mikrofonia sekä säädettävän jalustan. Näyttöön on laitettuna myös USB-C-liitin latausta varten, toinen USB-C-liitin, kaksi HDMI 2.0 -liitintä, DisplayPort-liitin, sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitin.

Kiinassa Huawei on tuomassa MateView GT -pelinäytön myyntiin 3599 juanin hintaan, joka on suoraan muunnettuna 458 euroa. Huawei MateView -näyttö maksaa Kiinassa edullisimmillaan 3999 juania, eli noin 508 euroa. Toistaiseksi näytöt on julkaistu Kiinan markkinoilla, eikä Huawei ole ilmoittanut niiden tuomisesta globaaleille markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Huawei MateView -tuotesivu (kiinaksi), Huawei MateView GT -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei