HuaweiYleinen

Huawei esittelee uuden Nova 9 -puhelimen 23. syyskuuta – ensimmäinen virallinen kuva julkaistiin jo nyt

Huawei Nova 9

Huawei on tänään vahvistanut julkaisevansa kotimarkkinoillaan Kiinassa uudet Nova 9 -sarjan puhelimet parin viikon päästä. Kyseessä on suositun Nova-sarjan uusin versio, mutta käytännössä Nova 9 tulee olemaan vain muokattu versio jo Honorin esittelemästä Honor 50 Pro -puhelimesta.

Julkaisutilaisuus tullaan järjestämään 23. syyskuuta Kiinassa ja Huawei on tänään julkaissut Weibo-tilillään jo ensimmäisen kuvan itse laitteesta. Kuva vahvistaa tutun muotoilun, joka on lähes identtinen Honor 50 Pron kanssa. Takaosassa nähdään Huawei P50 -puhelimista tuttu kahdesta ympyrästä koostuva kamera-alue, joista ylemmässä on yksi kamarasensori ja alemmassa on kolme kamerasensoria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvassa Nova 9 on esillä sinisessä väriversiossa ja takaosassa on selvästi esillä Huawei- ja Nova-logot. Toistaiseksi Nova 9 -puhelin tullaan todennäköisesti julkaisemaan ainakin Kiinan markkinoilla, eikä globaalista julkaisusta ole mitään tietoa. Huawein haasteiden takia julkaisua tuskin tullaan globaalisti näkemään, mutta toisaalta Huawei on globaaleilla markkinoilla panostanut viime aikoina Nova-mallistoon julkaisemalla Nova 8-, Nova 8i– ja Nova Y60 -puhelimet.

Lähes varmuudella Nova 9 -puhelimen voidaan sanoa saavan HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmän, mutta oikeastaan muita tietoja ei ole vielä tarkasti olemassa. Tekniikassa on todennäköisesti paljon yhtäläisyyksiä Honor 50 Pro -puhelimeen, mutta Huawei ei puhelimessa pysty käyttämään 5G-yhteyksiä. Huawei Nova 9 on 4G-puhelin, mutta siihen odotetaan 6,72 tuuman kaartuvaa OLED-näyttöä, 108 megapikselin neloiskameraa, 4000 milliampeeritunnin akkua sekä mahdollisesti Snapdragon 778G -järjestelmäpiiriä ilman 5G-tukea.

Kaikki tiedot puhelimesta tullaan kuulemaan viimeistään 23. syyskuuta, mutta jo ennen julkaisua tullaan varmasti kuulemaan huhuja sekä näkemään vuotoja.

Lähde: Weibo (Huawei, kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei