AndroidHonorHuawei

Kaksi Huawein tulevaa puhelinta paljastui – kaksoiskamera, 6 Gt RAM ja 5.7 tuuman näyttö

Huawei näyttää julkaisevan alkuvuoden aikana reilusti uusia puhelimia. Tulevista puhelimista ollaan nyt saatu esimakua, kun Kiinan televiranomainen Tenaa on paljastanut sivuillansa kuvia vielä julkaisemattomista puhelimista. Toinen puhelimista tulee kuvien perusteella saataville Huawein brändin alla ja toinen taas Honor -brändin alaisuudessa.

Huawein brändin alla olevan puhelimen mallinumero on WAS-AL00, ja se näyttää pitkälti Honor 8 -puhelimelta. Tenaan listaus paljastaa myös laitteen tärkeimpiä teknisiä tietoja. Puhelimen näytön kerrotaan olevan 5.2 tuumaa ja Full HD -tasoinen. Sen sisällä pitäisi hyrrätä Huawein oma Kirin -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelimessa on ainakin 64 gigatavua. Tuntemattoman puhelimen takakamera on 12 megapikseliä ja etukamera 8 megapikseliä. Akku on suuruudeltaan 2900 milliampeerituntia ja puhelimessa pitäisi olla Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on Huawein EMUI 5.0 -käyttöliittymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole mitään tietoa, millä nimellä Huawei on tuomassa puhelinta markkinoille. Teknisiltä ominaisuuksiltaan nyt vuotanut puhelin on pitkälti samanlainen kuin hiljattain esitelty Huawei P8 Lite (2017) -puhelin. Kyseessä voi siis olla myös vain Kiinan markkinoille suunnattu puhelin.

Toinen puhelimista on Honor -brändin alla. Vielä julkaisemattoman laitteen mallinumero on DUK-TL30 ja myös tämä puhelin käväisi Tenaan sivuilla. Valitettavasti puhelin on poistunut jo listauksesta. Kuvien ja teknisten ominaisuuksien perusteella puhelin voisi olla seuraaja viime vuonna julkaistulle Honor V8 -puhelimelle. Nyt kyseessä voisi olla siis Honor V9, jos nimeämiskäytäntö jatkaa samaa kaavaa.

Tenaan sivut paljastivat, että puhelimen näyttö olisi 5.7 tuumaa ja tarkkuus olisi QHD -tasoa. Laitteen sisällä kerrotaan hyrräävän kahdeksanytiminen Kirin (960?) -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa puhelin tarjoaa 128 gigatavua, ja jos tämä ei riitä sitä on mahdollista laajentaa jopa 128 gigatavun muistikortilla. Tuleva Honor-puhelin perustuu myös Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään, jonka päällä on Huawei EMUI 5.0 -käyttöliittymä.

Puhelimessa on monien muiden Huawein puhelimien tapaan myös kaksoiskamera, josta löytyy 12 ja 2 megapikselin kennot, etukameran kerrotaan olevan 8 megapikseliä. Laitteessa on myös 3900 milliampeeritunnin akku.

Myöskään tämän laitteen julkaisusta ei ole mitään tietoa, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa ja jos kyseessä on Honor V9, niin puhelin voitaisiin julkaista pian Huawei P10 -puhelimen jälkeen. Esimerkiksi Honor V8 oli pitkälti samanlainen kuin Huawei P9, jonka takia nyt vuotaneet tekniset tiedot voivat olla samat kuin tulevassa Huawei P10:ssä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tuo lasisella takannella oleva puhelin on todennäköisesti p10 lite
    Erona p8lite(2017) malliin on mm kulmikkaampi sormenjälkilukija kun p8 se on pyöreä.

    Tuo honor v9 näyttää asusin juuri julkaistulta Zenfone 3 zoomilta. 🙂

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android