HuaweiYleinen

Huawei julkaisi Kiinassa uuden Maimang 9 -puhelimen – tarjoaa suuren 6,8 näytön ja 5G-yhteydet

Huawei on julkaissut kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Maimang 9 -älypuhelimen, joka on siis tuorein lisäys keskihintaluokkaan. Uutuuspuhelimessa Huawei on panostanut erityisesti suuren näyttöön, kookkaaseen akkuun sekä 5G-tukeen.

Maimang 9 tarjoaa suuren 6,8 tuuman näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle (2400 x 1080). Näytön vasempaan yläkulmaan on sijoitettuna etukameraa varten reikä ja näyttö perustuu LCD-tekniikkaan. Tehoista on vastaamassa monissa Huawein puhelimissa jo nähty MediaTekin Dimensity 800 -järjestelmäpiiri, jonka ansiosta myöskin laite tukee 5G-yhteyksiä. Huawei on julkaissut Maimang 9 -puhelimesta 6 ja 8 gigatavun RAM-muistilliset versiot, ja sisäistä tallennustilaa löytyy 128 gigatavua. Puhelimessa on myös nano-SIM-korttipaikka, jonka ansiosta tallennustilaa voidaan laajentaa jopa 512 gigatavulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerapuolella Maimang 9 tarjoaa varsin tutun toteutuksen. Kolmoiskamera koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Kamerat ovat sijoitettuna tuttuun tyyliin puhelimen vasempaan yläkulmaan ja niiden oikealla puolella on myös kaksois-LED-salamavalo. Etuosassa on yksi 16 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Akunkesto puhelimessa on 4300 milliampeeritunnin varassa ja sitä voidaan ladata USB-C-tyypin latausliittimen avulla jopa 22,5 watin pikalatauksella. Maimang 9 tarjoaa myös kylkeen sijoitetun virtapainikkeen sekä kuulokeliittimen. Käyttöjärjestelmänä uutuuslaitteessa on Android 10, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 10.1 -käyttöliittymä.

Kiinassa Maimang 9 on tulossa tarjolle kolmessa väriversiossa, jotka ovat vaaleanpunainen, vihreä sekä musta. 6 + 128 gigatavun versio maksaa Kiinassa 2199 juania, eli noin 268 euroa. Kalliimpi 8 + 128 gigatavun versio maksaa vastaavasti 2399 juania, eli noin 293 euroa. Huawei ei ole toistaiseksi kertonut aikeistaan tuoda Maimang 9 -puhelinta myyntiin Kiinan ulkopuolisilla markkinoilla.

Lähde: Huawei Maimang 9 -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei