GoogleYleinen

Huhu: Google julkaisee odotetun Pixel 4a -puhelimen 3. elokuuta

Googlen julkaisema kuva Pixel 4a -puhelimesta.

Googlelta on odotettu jo monta kuukautta uutta keskihintaluokan Pixel 4a -älypuhelinta, jonka julkaisun tiedetään siirtyneen jo useasti. Jo alun perin toukokuussa Googlen piti julkaista Pixel 4a -puhelin, mutta tuntemattomista syistä julkaisua on päätetty lykätä jatkuvasti. Nyt kuitenkin luotettavat lähteet ovat antaneet puhelimelle uuden julkaisupäivämäärän.

Twitterissä Googlen asioista hyvin perillä oleva Jon Prosser on kertonut tällä kertaa, että Google tulee esittelemään Pixel 4a -puhelimen 100 % varmuudella 3. elokuuta. Jos tieto pitää paikkansa, niin julkaisu tulisi tapahtumaan ensi viikon maanantaina, eli vain muutaman päivän kuluttua. Pixel 4a -puhelin on ollut jo useaan kertaan vuotojen kohteena, jonka takia siitä tiedetään jo varsin paljon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 4a -puhelimeen odotetaan 5,8 tuuman OLED-näyttöpaneelia, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle. Lisäksi näyttöön odotetaan etukameraa varten tehtyä reikää. Tehoista pitäisi vastata Qualcomm Snapdragon 730 -järjestelmäpiirin, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimeen odotetaan myös 3080 milliampeeritunnin akkua, 12 megapikselin takakameraa sekä 8 megapikselin selfiekameraa.

Googlelta odotetaan tämän vuoden puolella myöskin uusia hieman vielä paremmin varusteltuna Pixel 4a 5G- sekä Pixel 5 -puhelimia, joiden julkaisua ei kuitenkaan odoteta vielä ensi viikolla.

Lähde: Twitter (Jon Prosser)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

12 Kommenttia

 1. Taas yks turha ja kallis Googlen puhelin.

  1. Mitä puhelinta suosittelisit ~500€ hintaluokassa?

 2. Redmi/Xiaomi esim.

  1. Miksi muut saman hintaluokan puhelimet ovat mielestäsi turhakkeita?

  2. Tarkoitus oli sanoa jotta muiden valmistajien saman hintaluokan puhelimet.

  3. Ja noihin puhelimiin saat hirveän määrän bloatwarea tai mainoksia, eikä mitään takeita käyttiksen päivityksestä. Onnea vaan sulle.

 3. Huonoilla ominaisuuksilla varustetut kalliit puhelimet ovat turhakkeita.

  1. No, jonkinlainen näkökantahan se on tuokin.

 4. Se on.

  1. Itselläni on hieman erilainen näkökanta noihin puhelimiin. Ensimmäisen matkapuhelimen hankin vuonna 1988 Mobira 450 talkmanin, sitä ei voinut kännykäksi sanoa. Nyt viimeisen noin kolme kuukautta sitten Samsung S20 Ultran. Tässä välissä on ollut muistini mukaan noin parikymmentä erilaista puhelinta, suurinosa Nokia ja Samsung merkkisiä, yksi Benefon esc siellä välissä. Kaikki puhelimet on hankittu töitä ja harrastusta silmällä pitäen, en voi mitään niistä turhakkeeksi nimittää. Tietysti aina ensimmäistä, olihan sitä aiemminkin pärjännyt lankapuhelimella.
   Taisin jo aiemmin mainita, että jokainen kaiketi hankkii sen puhelimen yleensä käyttöään vastaavaksi.
   Ei mulla muuta, vielä tässä ehkä ennättää muutaman ei turhake puhelimen käyttää, jos luoja suo.

 5. Aha.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google