AndroidHuaweiYleinen

Huawei julkaisi Mate 9 liten: 5.5 tuuman näyttö ja kaksoiskamera

198324426Huawei on julkaissut kaikessa hiljaisuudessaan uuden Mate 9 liten. Kerroimme kyseisen puhelimen julkaisun lähestyvän jo muutama viikko sitten. Uutuuspuhelin on jo neljäs malli tässä kuussa julkaistuun Mate 9-tuoteperheeseen. Tähän perheeseen lukeutuvat nyt normaali Mate 9, Porsche Design Mate 9, Mate 9 Pro sekä nyt virallisesti vahvistettu Mate 9 lite.

Huawei Mate 9 lite ei lähde kilpailemaan malliston muiden puhelimien kanssa tehoilla tai loistavilla Leican kanssa yhteistyössä kehitetyillä kameroilla. Puhelin sijoittuu ominaisuuksiltaan keskihintaluokkaan, mutta Huawei ei ainakaan toistaiseksi ole ilmoittanut laitteelle hintaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate 9 litestä löytyy 5.5 tuuman Full HD-tasoinen kosketusnäyttö sekä uusi kahdeksanytiminen Kirin 655-järjestelmäpiiri, jonka tukena on 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa löytyy 32 sekä 64 gigatavua. Puhelimesta löytyy muiden Mate 9 -mallien tapaan kaksoiskamera, mutta kameroiden tarkkuutta on pienennetty. Nyt kamerat ovat 12 ja 2 megapikseliä, eikä kameroita ole kehitetty Leican kanssa. Mate 9 litessä on vakiona Android 6.0-käyttöjärjestelmä, jonka päällä on vielä “vanhentunut” EMUI 4.1-versio. Mate 9:n kanssa Huawei julkaisi EMUI 5.0-version, jota ei ainakaan heti löydy halvemmasta Mate 9 lite-mallista.

Huawei Mate 9 liten saatavuudesta ja hinnoittelusta ei ole tässä vaiheessa mitään tietoa, eikä myöskään ole varmaan, onko puhelin tulossa Suomessa myyntiin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android