AndroidHonorHuawei

Tästä Huawei ei kertonut: Mate 9 lite tulossa pian

nayttokuva-5

Huawei Mate 9 lite

Huawei julkaisi tällä viikolla kaksi uutta puhelinta Mate-mallistoon. Huawei Mate 9 ja PORSCHE DESIGN Huawei Mate 9 olivat keskiössä Huawein tilaisuudessa, eikä siellä julkaistu esimerkiksi huhuttua kaartuvalla näytöllä varusteltua Mate 9 Pro-versiota, jota kuitenkin odotetaan julkaistavaksi vielä tänä vuonna. Nyt on käynyt ilmi, että Huaweilta on tulossa vielä ainakin yksi uusi Mate-malliston puhelin, joka kantaisi nimeä Huawei Mate 9 lite.

Huawei Mate 9 lite ei ole kovinkaan erikoinen puhelin, sillä samainen laite julkaistiin jo aikaisemmin Kiinassa Honor 6X -mallinimen alla, mutta puhelin on tulossa myyntiin eri markkina-alueilla lähiaikoina Mate 9 lite nimellä. Puhelimesta on vuotanut Yhdysvaltain telehallintoviraston toimesta nyt kuvia sekä käyttöohjeet. Käyttöohjeita voit tarkastella täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

On helppo olettaa, että Mate 9 lite on teknisesti vastaava Kiinassa myytävän Honor 6X:n kanssa. Jos näin on, niin Mate 9 litestä löytyy 5.5 tuuman Full HD-tasoinen kosketusnäyttö sekä uusi kahdeksanytiminen Kirin 650-järjestelmäpiiri, jonka tukena on 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa pitäisi löytyä 32 sekä 64 gigatavua, jota on mahdollista laajentaa 128 gigatavun muistikortilla.

Honor 6X:n tavoin puhelimessa on tuki kahdelle SIM-kortille ja siinä hyrrää Android 6.0-käyttöjärjestelmä, jonka päällä on vielä ”vanhentunut” EMUI 4.1-versio. Mate 9:n kanssa Huawei julkaisi EMUI 5.0-version, jota ei ainakaan heti löydy halvemmasta Mate 9 lite-mallista.

Honor 6X

Honor 6X

Kuten myös uusista Mate 9-puhelimista löytyy kaksoiskamera, niin myöskin Mate 9 litestä kyseinen ominaisuus löytyy. Kyseessä ei kuitenkaan ole vastaava kamera Mate 9:n kanssa, vaan Huawei on päätynyt vaatimattomampaan 12 ja 2 megapikselin kaksoiskameraan. Etukamera on 8 megapikseliä. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat sormenjälkitunnistin ja 3340 milliampeeritunnin akku.

Kiinassa Honor 6X maksaa 999 juania, eli noin 135 euroa. Muille markkina-aluille saapuva Mate 9 lite maksanee reilut 200 euroa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android