HarmonyOSHuaweiYleinen

Huawei julkaisi oman HarmonyOS-käyttöjärjestelmänsä – Ensimmäinen laite julkaistaan huomenna

Huawei on julkaissut tänään HDC2019-kehittäjätapahtumassa yhtiön itse kehittämän käyttöjärjestelmän. Kyseessä on ensimmäinen mikrokernel-käyttöjärjestelmä ja se kantaa nimeä HarmonyOS, joka on avoimeen lähdekoodiin perustuva alusta ja se on tarkoitettu toimimaan lukuisilla laitteilla.

Richard Yu, Huawein toimitusjohtaja kertoi tilaisuudessa HarmonyOS:n olevan ensimmäinen mikrokerneliin perustuva käyttöjärjestelmä, joka on tarkoitettu kaikkiin skenaarioihin. Uusi käyttöjärjestelmä tukee älypuhelimia, älykaiuttimia, tietokoneita, älykelloja, langattomia kuulokkeita, autoja sekä tabletteja. Lisäksi HarmonyOS -käyttöjärjestelmän kerrotaan tukevan RAM-muistia kilotavuista gigatavuihin. Richard Yu kertoi myös käyttöjärjestelmän tukevan muun muassa HTML5-, Linux- ja Android -sovelluksia. HarmonyOS-sovelluksien kehittämisessä käytettävä ARK Compiler tukee useita ohjelmointikieliä, joita ovat mm. Kotlin, Java, Javascript, C ja C++.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein toimitusjohtaja kommentoi tilaisuudessa myöskin Androidin kohtaloa, jota Huawei on käyttänyt älypuhelimissaan alusta asti ja noussut sen avulla markkinoiden toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Richard Yun mukaan HarmonyOS voi korvata Androidin älypuhelimissa milloin tahansa, mutta Huawei on luottavainen Androidin hyödyntämiseen.

”Jos emme voi käyttää Androidia tulevaisuudessa, voimme siirtyä välittömästi HarmonyOS -käyttöjärjestelmään”, Richard Yu kommentoi kehittäjätapahtumassa.

Huawei vahvisti myös julkaisevansa ensimmäisen HarmonyOS-käyttöjärjestelmään perustuvan laitteen huomenna 10. elokuuta 2019, jolloin Honor tulee esittelemään Honor Vision -älytelevisionsa Kiinassa.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HarmonyOS