HuaweiYleinen

Huawei julkaisi uudet Nova 7 Pro, Nova 7 ja Nova 7 SE -älypuhelimet Kiinassa – kaikissa 5G-yhteydet ja 64 MP kamerat

Huawei Nova 7 -mallisto.

Huawei on esitellyt tänään Kiinan markkinoilla kolme uutta älypuhelinta, jotka ovat Nova 7 Pro, Nova 7 sekä Nova 7 SE. Kaikki kolme uutuuspuhelinta ovat varusteltuna 5G-yhteyksillä, Huawein tuoreimmilla järjestelmäpiireillä sekä 64 megapikselin neloiskameroilla. Toistaiseksi puhelimet on julkaistu vasta Kiinassa, eikä tietoa ole laajemmasta myyntiin saapumisesta.

Nova 7 Pro on malliston kärkimalli, mutta on varsin läheistä sukua aikaisemmin Kiinassa julkaistulle Honor 30 Pro -älypuhelimelle. Huawei hyödyntää laitteessa suurta 6,57 tuuman näyttöpaneelia, joka perustuu OLED-tekniikkaan. Näytön tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle ja sen vasempaan yläkulmaan on tehty reikä kahta etukameraa varten. Näytön molemmat reunat kaartuvat selvästi normaalia enemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Kirin 985 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn ja tuen 5G-yhteyksille SA- ja NSA -tekniikoilla. RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128 tai 256 gigatavua. Muistikorttipaikkaa Huawei ei ole uutuuspuhelimeen laittanut.

Huawei Nova 7 Pron näyttö.

Kameroita Nova 7 Pron takaosassa on jopa neljä kappaletta ja pääkameran tarkkuus on mukavat 64 megapikseliä. Toinen kameroista on 8 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera ja kolmas kameroista on 8 megapikselin tasoinen periskooppikamera, joka takaa 5x optisen zoomauksen. Viimeinen takaosasta löytyvä kamera on 2 megapikselin makrokamera. Etuosan kaksoiskamera koostuu 32 megapikselin pääkamerasta ja 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta.

Nova 7 Prossa hyödynnetään Android 10 -käyttöjärjestelmää, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 10.1 -käyttöliittymä. Akku on kooltaan 4000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 40 watin pikalatauksella USB-C-tyypin latausliittimen kautta.

Kiinassa puhelimen myynti alkaa 28. huhtikuuta ja saatavilla on värit punainen, violetti, musta, harmaa ja vihreä. Hintaa Huawei Nova 7 Pron edullisimmalla versiolla on 3699 juania, eli noin 480 euroa.

Huawei Nova 7

Nova 7 -perusversio on pääpiirteittäin samanlainen kuin pro-versio, mutta toki eroavaisuuksia löytyy. Huawei hyödyntää tällä kertaa 6,53 tuuman suuruista OLED-näyttöpaneelia, joka on kauttaaltaan tasainen. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä reikä yhtä etukameraa varten. Tehoista vastaa sama Kirin 985 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on tehnyt muutoksia myös takaosan kameroihin, vaikka megapikseleitä on saman verran kuin pro-versiossa. Pääkamerana on 64 megapikselin sensori ja ultralaajakulmakameran tarkkuus on 8 megapikseliä. Periskooppikamera on vaihdettu perinteisempään 8 megapikselin telekameraan, joka kykenee 3x optiseen zoomaukseen. Neljäs kameroista on 2 megapikselin makrokamera ja etuosassa on yksi 32 megapikselin selfiekamera.

Muita Nova 7 -mallin ominaisuuksia ovat Android 10, 4000 milliampeeritunnin akku, USB-C -liitin, näytönalainen sormenjälkilukija sekä 5G-yhteydet.

Kiinassa Nova 7 -puhelimen myynti alkaa 28. huhtikuuta ja saatavilla on värit punainen, violetti, musta, harmaa ja vihreä. Hintaa uutuuspuhelimen edullisimmalla versiolla on 2999 juania, eli noin 390 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova 7 SE

Huawei Nova 7 SE on malliston edullisin ja teknisesti heikoin versio, mutta sekin pitää sisällään 5G-yhteydet. Puhelin perustuu Kirin 820 -järjestelmäpiiriin ja tarjoaa myös 8 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 128 tai 256 gigatavua versiosta riippuen. Nova 7 SE:n näyttö on kooltaan 6,5 tuumaa ja perustuu LCD-tekniikkaan. Tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle ja siinä on reikä etukameraa varten.

Nova 7 SE -puhelimen takaosassa on neloiskamera, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Selfiekameran tarkkuus on 16 megapikseliä. Huawei on varustellut laitteen myös 4000 milliampeeritunnin akulla, Android 10 -käyttöjärjestelmällä, 40 watin pikalatauksella sekä kylkeen sijoitetulla sormenjälkilukijalla.

Kiinassa Nova 7 SE -puhelimen myynti alkaa 28. huhtikuuta ja saatavilla on värit violetti, musta, harmaa ja vihreä. Hintaa uutuuspuhelimen edullisimmalla versiolla on 2399 juania, eli noin 312 euroa.

Lähde: Huawein tuotesivut (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei