HuaweiYleinen

Huawei esitteli uuden edullisemman MatePad-tabletin

Huawei MatePad

Huawei on esitellyt uuden MatePad-mallinimeä kantavan Android-tabletin kotimarkkinoillaan Kiinassa. Aikaisemmin Huawei on jo esitellyt huippuluokan MatePad Pro -tabletin, mutta nyt MatePad-malli on selvästi edullisempaan hintapisteeseen suunniteltu 10-tuumainen tabletti.

MatePad on varusteltuna 10,4 tuuman Full HD IPS LCD -näytöllä, jonka kirkkaus riittää aina 470 nitiin asti. MatePad tukee myös Huawei M-Pen -kynää, jonka avulla voidaan tehdä helposti muistiinpanoja. Tehoista on vastaamassa Kirin 810 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia sekä 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tabletti tukee myös microSD-muistikorttia aina 512 gigatavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tablettiin on laitettu myös 8 megapikselin kamerasensori takaosaan sekä 8 megapikselin kamera etuosaan esimerkiksi videopuheluita varten. Laite pitää sisällänsä myös 7250 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata pikalatauksen avulla USB-C-tyypin liittimen kautta. Äänentoisto on neljän kaiuttimen varassa ja käyttöjärjestelmänä toimii Android 10, jonka päällä hyrrää EMUI 10.1 -käyttöliittymä.

MatePad on esitelty niin Wi-Fi- kuin LTE -versioina, mutta tukea tuoreimmille 5G-yhteyksille ei valitettavasti ole. Kiinassa tabletin 4 + 64 gigatavun Wi-Fi-versio maksaa 1899 juania, eli noin 249 euroa. Kalliimpi 6 + 128 gigatavun LTE-versio maksaa 2499 juania, eli noin 328 euroa. Tarjolle on tulossa kaksi väriversiota, jotka ovat valkoinen ja harmaa. Huawei ei ole toistaiseksi vahvistanut MatePad-tabletin saatavuutta Kiinan ulkopuolisilla markkinoilla.

Lähde: Huawei MatePad -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei