HuaweiYleinen

Huawei julkisti uuden XMAGE-brändin – koittaa korvata itse Leica-yhteistyön päättymisen

Huawei Terminal BG:n operatiivinen johtaja He Gang.

Leica lopetti yhteistyön vaikeuksissa olevan Huawein kanssa ja hyppäsi toisen kiinalaisvalmistajan, eli Xiaomin kelkkaan. Tällä viikolla nähtiin Leica-optimoinneilla varustellut Xiaomi 12S- ja Xiaomi 12S Pro -puhelimet sekä mielenkiintoisilla kameroilla varusteltu Xiaomi 12S Ultra.

Yhteistyön loppuminen on ollut Huaweille todennäköisesti kova kolaus, jonka takia vaikeuksissa oleva kiinalaisjätti on perustanut oman kamerabrändin Leican tilalle. Uusi brändi kantaa nimeä XMAGE, joka on eräänlainen oma itsenäinen Huawein alaisuudessa toimiva mobiilikuvaukseen keskittyvä osasto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

XMAGE on hyvin erikoinen brändinimi, mutta sen avulla Huawei väittää pystyvänsä säilyttämään yrityksen mobiilikameratekniikan etulinjassa ja nauttimaan edelleen Leica-yhteistyön aikana saadusta suosiosta. Huawei korosti kyseessä olevan yrityksen yksinoikeudellinen brändi, jonka avulla seuraavan sukupolven puhelimet tuovat läpimurtoja kuvauksen osalta.

XMAGE-logo

Huawei on kertonut, että XMAGE:n tuotteet ja ponnistelut keskittyvät kolmeen avainalueeseen, jotka ovat teknologiset innovaatiot, älypuhelimien kameroiden käyttökokemus sekä kuvauskulttuuri. Huawei ei ole vielä julkaissut laitteita, joissa käytetään uutta kamerabrändiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Huawei Image XMAGE tulee olemaan Huawei Mobile Imaging:n yksinomainen logo, joka kertoo johtajuudestamme ja kypsyydestämme kuvantamisen alalla ja se edustaa jatkuvaa läpimurtoamme ja sitoutumistamme”, kommentoi Huawei Terminal BG:n operatiivinen johtaja He Gang.

Huhujen mukaan Huawei tulisi julkaisemaan uudet Mate-sarjan lippulaivapuhelimet syyskuussa 2022. Odotuksissa olisivat Mate 50 ja Mate 50 Pro, jotka käyttävät ensimmäisenä uutta XMAGE-brändiä.

Lähde: Huawei (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei