GoogleHuaweiYleinen

Huawei kommentoi yhteistyön loppumista Googlen kanssa: Tietoturvapäivitykset jatkuvat nykyisille Android-laitteille

Huawei on tänään maanantaina kommentoinut eilen ilmoitettua yhteistyön loppumista Googlen kanssa. Kommentissaan Huawei vakuuttaa jatkavansa tietoturvapäivityksien ja huoltopalveluiden toimittamista nykyisille Android-käyttöjärjestelmään perustuville tableteille ja älypuhelimille.

Huawein kommentti ei kuitenkaan kerro mitään yhtiön tulevaisuudesta ja tulevista puhelimista. Googlen ja Huawein yhteistyön loppumisen johdosta Huaweilla ei ole enää pääsyä Googlen suosittuihin palveluihin, kuten YouTubeen, Gmailiin tai Chromeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Huawei on tehnyt merkittäviä panostuksia Androidin kehittämiseen ja kasvuun maailmanlaajuisesti. Yhtenä Androidin keskeisimmistä globaaleista kumppaneista Huawei on työskennellyt tiiviisti Androidin avoimen lähdekoodin alustan parissa kehittääkseen ekosysteemin, joka on hyödyttänyt sekä käyttäjiä että koko toimialaa.
Huawei jatkaa tietoturvapäivitysten ja huoltopalvelujen tarjoamista nykyisille Huawei- ja Honor -älypuhelimille ja -tableteille, mikä kattaa sekä kuluttajille toimitetut että vielä varastossa olevat tuotteet maailmanlaajuisesti.
Huawei jatkaa turvallisen ja kestävän ohjelmistoekosysteemin rakentamista tarjotakseen parhaan kokemuksen kaikille käyttäjille ympäri maailman.”

Lisäksi Google on aikaisemmin vahvistanut, että Google Play -sovelluskauppa sekä Google Play Protect jatkavat toimintaansa nykyisillä Huawei-laitteilla.

Googlen ja Huawein yhteistyön lopettaminen johtuu Yhdysvaltojen kauppaministeriön viime viikolla antamasta ilmoituksesta asettaa Huawei ja sen 68 tytäryhtiötä kieltolistalle, jonka tarkoituksena on estää kaupankäynti vihollismaiden kanssa. Kyseessä on sama kieltolista, johon myös ZTE lisättiin vuonna 2018, mutta myös poistettiin saman vuoden aikana. Kieltolistalle joutuminen aiheutti ZTE:lle valtavasti tappiota. Huawein osalta kieltolistalle joutuminen tarkoittaa, ettei Huawei pysty ostamaan osia ja komponentteja yhdysvaltalaisilta yrityksiltä ilman Yhdysvaltain hallituksen hyväksyntää, johon lukeutuu myös Android-käyttöjärjestelmä. Tällä hetkellä muun muassa yhdysvaltalaiset piirivalmistajat Qualcomm ja Intel ovat lopettaneet piiriensä toimittamisen Huaweille ja sen tytäryhtiöille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huaweille Yhdysvaltojen kieltolistalle joutuminen on valtava takaisku viime vuosien menestyksen jälkeen. Huawei on kuitenkin kertonut olleensa valmistautunut kieltolistalle joutumiseen ja yksi suurimmista Huawein valttikorteista on yhtiön oma HiSilicon-järjestelmäpiirit, eikä Huawei ole näin riippuvainen mm. yhdysvaltalaisen Qualcommin komponenteista. Huawein on tiedetty myös kehittävänsä omaa vaihtoehtoa Androidille, sillä yhtiö on aikaisemmin kertonut valmistautuneensa kieltoon yli kuuden vuoden ajan.

Huawein tytärbrändi Honorin on tarkoitus julkaista uudet Honor 20 -huippupuhelimet huomenna 21. toukokuuta Lontoossa ja Huawein mukaan julkaisu tullaan edelleen pitämään, vaikka yhteistyö Googlen kanssa loppuukin. Honor 20 -puhelimissa odotetaan edelleen olevan Android-käyttöjärjestelmä.

Lähde: Reuters

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google