AndroidHuaweiYleinen

Huawei Mate 10 tulossa ainakin kolmessa versiossa – Evan Blass julkaisi tietoja

Huhut Huawein tulevien Mate 10 -puhelimien ympärillä käyvät kuumana, sillä yhtiö on julkaisemassa uutuuspuhelimet reilun kuukauden päästä 16. lokakuuta. Huawei on esimerkiksi viime kuukausina ohittanut markkinaosuuksissa Applen ja noussut maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi, jonka takia tuleviin Mate 10 -puhelimiin on kovat odotukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuttu vuotaja Evan Blass kertoo VentureBeat -sivustolla saaneensa käsiinsä Huawein markkinointimateriaalia, josta on paljastunut tietoja Alps- ja Blanc -koodinimisistä puhelimista. Viime vuonna Huawei esitteli Mate 9-, Mate 9 Pro-, Mate 9 Prosche Design- ja Mate 9 Lite -mallit, joten tänä vuonna voidaan odottaa vastaavanlaista kattausta. Aikaisemmin Blass kertoi Mate 10 -puhelimen koodinimen olevan Marcel, mutta toistaiseksi tästä puhelimesta ei ole tarkempaa tietoa.

Markkinointimateriaalissa mainittu Blanc-koodinimi kuuluu Blassin mukaan Mate 10 Pro -puhelimelle. Laitteessa on Kirin 970 -järjestelmäpiiri ja suuri 5,99 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 1440 x 2880 pikseliä. Lisäksi puhelimessa tiedetään olevan 6 gigatavua RAM-muistia sekä 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa mallista riippuen. Evan Blass kertoo Mate 10 Prossa olevan 18:9-kuvasuhteen kehyksetön näyttö sekä 4000 milliampeeritunnin akku, joka on pakattu 7,5 mm ohuisiin kuoriin. Lisäksi puhelimen kerrotaan olevan kolmannen sukupolven laite, joka käyttää Leican kanssa kehitettyä kaksoiskamerajärjestelmää. Kameroiden kerrotaan olevan suuruudeltaan 12 ja 20 megapikseliä, joissa on optinen kuvanvakain sekä f/1,6 -aukko. Etukameran kooksi Blass mainitsee 8 megapikseliä. Näiden lisäksi Mate 10 Pro tulee olemaan IP68-sertifikaatin mukaisesti vedenkestävä sekä varusteltu Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmällä, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 6.0 -käyttöliittymä.

Toinen Evan Blassin mainitsema koodinimi on Alps, jonka kerrotaan olevan pitkälti lippulaivapuhelin, mutta ei kuitenkaan yhtä hyvin varusteltu kuin Mate 10 Pro, joka on koodinimeltään Blanc. Alps-koodinimisen puhelimen voidaan olettaa olevan Mate 10 Lite, vaikka kyseessä onkin pitkälti lippulaivapuhelin. Viime vuonna Mate 9 Lite oli huomattavasti isoveljiään heikompi. Tärkein muutos Mate 10 Litessä on 5,88 tuuman 2560 x 1440 pikselin näyttö, jonka kuvasuhde on perinteinen 16:9. Lisäksi puhelimessa on tuttu kahdeksanytiminen Kirin 970 -järjestelmäpiiri, 4000 milliampeeritunnin akku ja vastaavat kamerat kuin Mate 10 Prossa. Huawein kerrotaan päätyvän Mate 10 Liten kanssa 4 gigatavun RAM-muistiin ja vain 64 gigatavun muistilla varusteltuun versioon. Myös paksuutta kerrotaan olevan 8,23 mm, joka on hieman enemmän kuin Pro-mallissa.

Lähde: VentureBeat.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android