HuaweiYleinen

Huawei Mate 30 Pro esillä livevuotokuvissa – Näytössä suuri lovi ja huomattavasti kaartuvat reunat

Huawei Mate 30 Pro- ja Huawei Mate 20X 5G -puhelimet.

Loppuvuodesta on luvassa lukuisia mielenkiintoisa älypuhelinjulkistuksia ja yksi niistä tulee Huaweilta, sillä yhtiöltä odotetaan Huawei Mate 30 -malliston huippuälypuhelimia. Tänään Huawei Mate 30 Pro -puhelimesta on julkaistu ensimmäisiä livevuotokuvia, jotka ovat peräisin Kiinasta.

Vuotokuvista päätellen Huawein työntekijät ovat tehneet verkkotestejä puhelimilla julkisissa kulkuvälineissä. Kuvissa nähdään kaksi mahdollisesti Huawei Mate 20X 5G -puhelinta sekä kaksi Huawei Mate 30 Pro -älypuhelinta erillisissä designin piilottavissa prototyyppikuorissa. Kuvat kuitenkin paljastavat vielä julkaisemattoman puhelimen näyttöpaneelin, joka vaikuttaa pitkälti aikaisempien huhujen kaltaiselta. Kuvissa näytössä nähdään ensinnäkin varsin leveä loviratkaisu, jonka lisäksi näytössä on huomattavasti kaartuvat reunat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvien perusteella Mate 30 Pron alareunassa on USB-C-tyypin latausliitin, yksi kaiutin, mikrofoni sekä mahdollisesti SIM-korttipaikka. Viime vuonna Mate 20 Pro -puhelimessa Huawei oli integroinut kaiuttimen latausliittimeen, mutta Mate 30 Prossa tästä on todennäköisesti luovuttu. Kuvien perusteella Mate 30 Pro ei tule luonnollisestikaan saamaan 3,5 mm kuulokeliitintä.

Toistaiseksi ei ole varmaa tietoa miltä Huawei Mate 30 Pro näyttää takaosasta katsottuna, sillä tuoreimmissa kuvissa puhelimesta on nähtävillä vain etuosa. Puhelimen takaosaan on kuitenkin odotettavissa suurella todennäköisyydellä neloiskameraa, joka koostuu ainakin periskooppikamerasta, ultralaajakulmakamerasta, normaalista pääkamerasta sekä Time-of-Flight -kamerasta.

Suorituskyvystä Mate 30 Prossa odotetaan vastaavan seuraavan sukupolven Kirin-järjestelmäpiiri. Huawein uskotaan julkaisevan Kirin 990 -järjestelmäpiirin IFA 2019 -messuilla syyskuussa. Odotuksien mukaan Kirin 980 tukisi myös oletuksena 5G-yhteyksiä, joka voisi tarkoittaa Mate 30 Prossa olevan 5G-tuki.

Aikaisempien huhujen mukaan puhelimessa olisi myös vähintään 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi huhuissa on puhuttu suuresta 4200 milliampeeritunnin akusta. Mate 30 Pro tulee todennäköisesti saamaan oletuksena myös Android 10 Q -käyttöjärjestelmän yhdessä EMUI 10 -käyttöliittymän kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä ei ole tarkkaan tiedossa, milloin Huawei tulee uudet Mate 30 -malliston älypuhelimet julkaisemaan, mutta odotuksien mukaan julkaisu voisi tapahtua lokakuussa.

Lähde: Weibo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei