AndroidYleinen

Huawei Mate 9 Pro ja Mate 9 saapuvat Suomessa myyntiin 20. joulukuuta

Mate 9 Pro

Mate 9 Pro

Huawei on tänään Suomessa esitellyt uudet Mate 9- ja Mate 9 Pro -puhelimensa. Uutuuspuhelimet tulevat saataville 20. joulukuuta. Huawei julkaisi Mate 9:n alun perin jo alkukuusta yhdessä Porsche Design Mate 9:n kanssa. Näistä jälkimmäinen ei tule saataville Suomessa, vaan se on korvattu lähes vastaavalla Mate 9 Pro -versiolla, joka tulee saataville vain Pohjoismaissa ja Kiinassa.

Suomessa Huawei Mate 9:n perusversion hinnaksi on ilmoitettu 699 euroa ja high-end-segmenttiin lukeutuva Mate 9 Pro maksaa huimat 849 euroa. Huawei Mate 9 Prosta tulee Suomessa saataville vain versio, josta löytyy 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja 6 gigatavua RAM-muistia. Puhelin on saatavilla harmaana ja kultaisena. Normaalista Mate 9:stä löytyy 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja 4 gigatavua RAM-muistia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate 9 ja Mate 9 Pro ovat teknisesti hyvin lähellä toisiaan, sillä niiden sisällä hyrrää kahdeksanytiminen Kirin 960 -järjestelmäpiiri, jota Huawei kehuu markkinoiden nopeimmaksi mobiililaitteista löytyväksi suorittimeksi. Puhelimien takaa löytyy Leican ja Huawein yhteistyössä valmistama kaksoiskamera, joka koostuu 12 megapikselin F2.2 RGB-sensorista sekä 20 megapikselin F2.2 monokromisensorista. Kamerasta löytyy 2 x Hybrid Zoom. Huawei Mate 9 -mallit tukevat 4K-videokuvausta ja niistä löytyy 8 megapikselin etukamera. Akku on molemmissa malleissa kooltaan 4000 milliampeerituntia, jonka pitäisi Huawein mittauksien mukaan kestää miltein kaksi päivää tavallisessa käytössä. Lisää Mate 9:stä voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Uutuuspuhelimista löytyy kuitenkin myös eroja, joista huomattavin on näytön koko. Mate 9:n näyttö on 5.9 tuumaa, joka on Full HD -tasoa ja Mate 9 Pron näyttö on kooltaan 5.5 tuumaa, josta löytyy QHD-tarkkuus. Pro-version näyttö on myös hieman kaartuva.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android