HuaweiYleinen

Huawei Mate30 Pro saapui tänään Suomessa myyntiin erittäin rajoitetusti

Huawei Mate30 Pro

Huawei on aloittanut tänään Mate30 Pro -älypuhelimen myymisen rajoitetusti. Kyseessä on Huawein ensimmäinen älypuhelin Suomessa, jossa ei ole enää Googlen perinteisiä palveluita, kuten Google Play -sovelluskauppaa tai YouTubea. Suomessa uutuuspuhelin maksaa 999 euroa ja sen ostamiseen tarvitaan erillinen koodi.

Koodin hankkimista varten Huawei on laittanut sivuillensa näkyviin rekisteröintisivuston, jossa on mahdollista saada Mate30 Pron ostamiseen oikeuttava koodi. Jos olet kiinnostunut Mate30 Pron ostamisesta, niin koodin voi hankkia tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate30 Pro tarjoaa muun muassa mielenkiintoisen 6,53 tuuman näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus. Näytössä erikoista on molemmilta reunoilta selvästi aikaisempaa enemmän kaartuva muotoilu. Huawei kutsuu toteutusta Horizon Display -näytöksi, sillä se kaartuu molemmilta reunoilta jopa 88 astetta, mikä maksimoi näyttöalueen. Koska näyttö yltää Mate30 Prossa aivan reunoille asti, niin Huawei on toteuttanut äänenvoimakkuuspainikkeet Side-touch-tekniikalla. Tämä mahdollistaa äänenvoimakkuuspainikkeiden korvaamisen näkymättömillä virtuaalipainikkeilla, joita käyttäjä voi itse siirrellä esimerkiksi reunalta toiselle.

Tehoista on vastaamassa Kirin 990 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kirin 990 on ensimmäinen järjestelmäpiiri, joka sisältää Da Vinci -arkkitehtuurille rakennetun kaksoisytimisen NPU-suorittimen. Kirin 990 käyttää 16-ytimistä Mali-G76-grafiikkasuoritinta ja järjestelmätasolla integroitua Smart Cache -välimuistia, joka säästää kaistanleveyttä ja vähentää virrankulutusta.

Akunkestosta Mate30 Prossa huolehtii 4500 milliampeeritunnin akku, jota ladataan 40 watin pikalatauksella sekä jopa 27 watin langattomalla latauksella. Mate30 Pro tukee myöskin kaksisuuntaista langatonta latausta, mikä mahdollistaa esimerkiksi Huawei Freebuds 3 -kuulokkeiden lataamisen Mate30 Pro -puhelimella.

Huawei on panostanut Mate30 Prossa myös kamerateknologiaan ja tehnyt yhteistyötä Leican kanssa. Puhelimessa on SuperSensing-neloiskamera, joka rakentuu 40 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 40 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin telekamerasta sekä 3D-syvyysterävyyskamerasta. 40 megapikselin ultralaajakulmakamerassa on suuri 1/1,54-tuuman anturikoko, jonka korkein ISO-taso videoissa on jopa 51200. Videokuvausta tuetaan myös 4K 60 fps -tasoisena ja hidastuskuvaa korkeintaan 7680 fps -tasoisena. Mate30 Pro tukee myös 4K-tasoista ultralaajakulman time-lapse-videota erittäin hämärässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

40 megapikselin pääkamera tarjoaa 1/1.7 tuuman anturikoon, jonka luvataan taltioivan 40 prosenttia enemmän valoa ja tuottavan hyviä kuvia heikossa valaistuksessa. ISO-arvoksi on mahdollista asettaa enintään 409600. 8 megapikselin telekamera tarjoaa 3x optisen zoomauksen, 5x hybridizoomauksen ja jopa 30x digitaalisen zoomauksen. Kamerassa on myös optinen kuvanvakautus ja AI-vakautus. Puhelimen 3D-kamera on tarkoitettu ainoastaan syvyysterävyyden taltioimista varten muun muassa muotokuvissa.

Käyttöjärjestelmänä Mate30 Pro tarjoaa edelleen Android 10 -version, mutta siinä ei ole esiasennettuna Googlen palveluita. Huawei on korvannut Googlen palvelut omilla Huawei Mobile Services -ratkaisuilla sekä omalla AppGallery-sovelluskaupalla. Tuttuja Googlen sovelluksia ja Google Playn laajaa sovellusvalikoimaa ei siis Mate30 Prolle löydy, vaan sovellukset ladataan toistaiseksi rajallisemmasta AppGallery-kaupasta. Huawei keskittyy uutuuspuhelimen kohdalla tarjoamaan uskollisille kuluttajille markkinoiden parhainta tekniikkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa Huawei Mate 30 Pro 4G -puhelimen suositushinta on 999 euroa, ja sen myynti alkaa tänään 10. helmikuuta. Puhelin on saatavilla hopeassa Space Silver -värissä. Huawei Mate30 Pro 4G tulee myyntiin Huawei Helsinki Experience Store -myymälään (Kaivokatu 10, 00100 Helsinki) ja Power Stockmann -myymälään (Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki).

Uuden Mate30 Pro -puhelimen ostajat saavat myös yhden näytön vaihdoin kuuden kuukauden sisällä ostosta sekä kaupan päälle tarjotaan Huawein uusia valkoisia Freebuds 3 -kuulokkeita, joiden arvo on 179 euroa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. En ymmärrä muutenkaan tuota, että sovellutukset pitäisi hankkia jostain storesta tai vastaavasta. Aplella on tässä etylyönti asema.

    1. samanlaisia puhelimia on kaupat täynnä samassa hintaluokassa ja sillä yksi paskan makuisen näyttö on vähän kallellaan Piko jossain Sony esimerkiksi on tällä hetkellä yliveto puhelin kameroineen päivineen Sony X1 on huippupuhelin tänä päivänä hintaluokassa et on huawein voi heittää paskakasa ne keksii vaan puhelimia joka viikko ja on pöllinyt muilta kaikki näytöt ja systeemit ei kiitos älkää ostako

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei