HuaweiYleinen

Huawei myynyt tänä vuonna jo 185 miljoonaa älypuhelinta – Liikevaihto kasvoi 24,4 prosenttia

Kiinalainen Huawei on tänään julkaissut yhtiön tämän vuoden kolmen ensimmäisen neljänneksen tulokset ja samalla vahvistanut mielenkiintoisia tietoja kuluttajaliiketoiminnan menestyksestä Yhdysvaltojen kieltolistalle joutumisen jälkeen. Huawein tammi-syyskuun tulos on monella tavalla yllättävän hyvä ja odotettua parempi.

Huawein mukaan kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Huawein liikevaihto oli 610,8 miljardia juania, eli 24,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Lisäksi Huawein nettotulosmarginaali oli 8,7 prosenttia. Operaattoriliiketoiminnassa 5G-verkkojen kaupallinen käyttöönotto on nopeutunut ja Huawei on jatkanut yhteistyön laajentamista operaattoreiden kanssa. Tällä hetkellä Huawei on allekirjoittanut yli 60 kaupallista 5G-sopimusta operaattoreiden kanssa ympäri maailmaa ja toimittanut yli 400 000 5G-tukiasemaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuluttajaliiketoiminnassa Huawei kertoo kasvattaneensa älypuhelintoimituksia tasaisesti ja tammi-syyskuun aikana yritys toimitti yli 185 miljoonaa älypuhelinta globaalisti, joka on jopa 26 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Huawei kertoo kasvattaneensa myöskin tietokoneiden, tablet-laitteiden, puettavien laitteiden sekä äänilaitteiden toimituksia. Myöskin Huawei on maininnut omat Mobile Services -palvelut (HMS) ja kertoo, että ekosysteemi sen ympärille on kehittynyt nopeasti. Tällä hetkellä Huawei Mobile Services -ekosysteemi kattaa yli 170 maata ja sen ympärillä työskentelee yli 1,07 miljoonaa rekisteröitynyttä kehittäjää ympäri maailmaa.

Kokonaisuudessaan Huawein tammi-syyskuun tulos kuulostaa erittäin hyvältä. Huawei joutui keväällä Yhdysvaltojen kieltolistalle, jonka takia yhtiö ei voi tehdä yhteistyötä yhdysvaltalaisien yrityksien kanssa. Tämä estää muun muassa lisensoidun Android-käyttöjärjestelmän käyttämisen puhelimissa.

Lähde: Huawein lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei