HuaweiYleinen

Huawei myynyt yli 200 miljoonaa älypuhelinta tänä vuonna

Huawei on vahvistanut yhtiön myyneen tänä vuonna jo yli 200 miljoonaa älypuhelinta globaalisti. Aikaisemmin Huawei kertoi myyneensä kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 185 miljoonaa puhelinta, joten lokakuun aikana on myyty jo 15 miljoonaa puhelinta lisää.

200 miljoonan älypuhelimen raja ylitettiin tiistaina 22. lokakuuta 2019, eli 64 päivää nopeammin kuin viime vuonna. Huawein mukaan vuonna 2018 ylitettiin vastaava raja 25. joulukuuta, joka oli myös samalla ensimmäinen vuosi, kun Huawei ylitti 200 miljoonaan rajapyykin. Huawei kertoi myös ylittäneensä 100 miljoonaan rajapyykin tänä vuonna 30. toukokuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toukokuussa Huawei joutui Yhdysvaltojen kieltolistalle, mutta se ei ole nähtävästi vaikuttanut älypuhelimien myymiseen negatiivisesti, vaikka niin aluksi odotettiin. Kieltolistalla olemisen takia Huawei ei pysty hyödyntämään lisensoitua Android-käyttöjärjestelmää, jossa olisi mukana Googlen palvelut. Tämän takia myöskään syyskuussa julkaistut Mate30-malliston puhelimet eivät ole tulleet Euroopassa myyntiin, sillä niissä ei ole Googlen palveluita. Huawei on pystynyt kompensoimaan tilannetta tuomalla jo markkinoilla olevia laitteita hieman muutettuna uudella mallinimellä tai vaihtoehtoisesti tuomalla myyntiin vanhoja Honor-puhelimia Huawein brändin alla ja toisinpäin.

Jos kuitenkin vallitseva tilanne pysyy voimassa, niin ensi vuonna Huawei voi jäädä kauaksi myyntitavoitteistaan. Kovin pitkään Huawei ei pysty kierrättämään vanhoja puhelinmalleja ja  tehdä niistä uusia, vaan viimeistään ensi vuonna markkinoille täytyy tuoda myös uutta tekniikkaa. Lisäksi jos Huawei ottaa käyttöön HarmonyOS-käyttöjärjestelmänsä, niin se tuottaa varmasti alkuvaikeuksia muun muassa sovellusvalikoiman suhteen.

Lähde: Huawei Mobile (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei