HuaweiYleinen

Näin Huawei P40 Lite ja Huawei P30 Lite eroavat toisistaan

Huawei P30 Lite ja Huawei P40 Lite.

Huawei P40 Lite on vihdoin saapunut Suomen markkinoille ja kyseessä on 299 euroa maksava alemman keskihintaluokan älypuhelin. Kyseessä on samalla myös seuraaja viime vuoden Huawei P30 Lite -älypuhelimelle. Tällä kertaa Huawei on päättänyt madaltaa vaatimuksiaan lite-versiota kohtaan, eikä se edes muistuta isovelimallejaan suuremmin.

Viime vuonna Huawei P30 Lite tuotiin myyntiin 349 euron hintapisteeseen, kun tänä vuonna Huawei P40 Lite maksaa vain 299 euroa. Hintaero näkyy myös jokseenkin materiaalivalinnoissa sekä teknisissä ominaisuuksissa. Tällä kertaa Huawei P40 Lite on valmistettu kokonaisuudessaan muovista, vaikka viime vuonna P30 Litessä oli muovikehys sekä lasinen takapinta. Ero on huomattava ja nyt ainakin P40 Lite naarmuuntuu todella herkästi kiiltävän muovipintansa takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös näyttöön on tullut selvä muutos, sillä se on suurentunut sekä samalla etukameratoteutus on erilainen. Viime vuonna P30 Lite tarjosi 6,15 tuuman näytön, jossa oli pisaralovi, mutta nyt P40 Litessä on 6,4 tuuman näyttö sekä etukameraa varten tehty reikä. Näytön tarkkuus molemmissa puhelimissa on edelleen Full HD+ -tasolla. Huawei on varustellut P40 Liten tehokkaammalla ja uudemmalla Kirin 810 -järjestelmäpiirillä ja RAM-muistia on 6 gigatavua, eli 2 gigatavua enemmän kuin P30 Litessä.

Kameroita uutuuspuhelimeen on saatu enemmän, sillä P40 Litessä on neloiskamera ja Huawei P30 Litessä on kolmoiskamera. Kummassa puhelimessa on varsin samanlainen 48 megapikselin pääkamera ja 8 megapikselin ultralaajakulmakamera. Yhdistävätekijä on myös 2 megapikselin syvyysterävyyskamera, mutta nyt P40 Liteen on laitettu myös 2 megapikselin makrokamera. Etukameraan on tullut muutosta, sillä Huawei luottaa P40 Litessä 16 megapikselin sensoriin, kun vielä viime vuonna oli tarkempi 24 megapikselin kamera.

Akku on yksi osa-alueista, johon Huawei on P40 Litessä panostanut toden teolla. Akku on kooltaan 4200 milliampeerituntia ja sitä ladataan tehokkaalla 40 watin pikalatauksella. Huawei P30 Litestä löytyi viime vuonna pienempi 3340 milliampeeritunnin akku sekä tehottomampi 18 watin pikalataus. Huaweista riippumaton muutos on tullut myös käyttöjärjestelmään, sillä viime vuonna Huawei sai vielä käyttää Googlen palveluita, mutta nyt Huawei P40 Litestä niitä ei enää löydy. Puhelimessa on Huawei Mobile Services -palvelut sekä AppGallery-sovelluskauppa.

Huawei P40 Lite on saatavilla Suomessa 26. maaliskuuta 2020 alkaen ja hintaa löytyy 299 euroa. SuomiMobiilin arvostelun Huawei P40 Lite -puhelimesta voi käydä lukemassa tämän linkin takaa. Huawei P40 Liten ja Huawei P30 Liten teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

Huawei P40 Lite vs. Huawei P30 Lite

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei