HuaweiYleinen

Huawei P40 Pro+ -kameramonsteri rantautumassa Pohjoismaihin – Suomessa myyntiintulo ei ole vielä vahvistunut

Huawei P40 Pro+

Huawei esitteli keväällä uudet Huawei P40 -malliston huippupuhelimet, joista Huawei P40- ja Huawei P40 Pro -mallit ovat saapuneet jo myyntiin Suomessakin. Huawei P40 Pro+ on malliston kärkimalli, joka on teknisesti hyvin lähellä Huawei P40 Prota, mutta kameraan on tuotu monipuolisemmat zoomaustoiminnot.

Huawei P40 Pro+ -puhelimen myynti on alkanut jo muutamilla markkina-alueilla ja myös Pohjoismaihin huippupuhelin on ratautumassa heinäkuun aikana. Ruotsissa Huawei on ilmoittanut Huawei P40 Pro+ -puhelimen olevan tulossa myyntiin heinäkuussa 13 990 kruunun hintaan, joka on noin 1330 euroa. Ruotsin lisäksi Huawei P40 Pro+ -puhelimen saapuminen on vahvistettu muun muassa Norjassa.

Ruotsissa Huawei on vahvistanut tuovansa myyntiin myös edullisemman Huawei P40 Lite 5G -puhelimen, jonka hinta on 4490 kruunua. Suoraan muutettuna hinta olisi siis 430 euroa. Lisäksi heinäkuussa Huawei tulee julkaisemaan Ruotsissa uusia läppäreitä ja myöhemmin syksyllä uusia reitittimiä sekä Sound X -kaiuttimen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen osalta Huaweilla ei ollut vielä uutta kerrottavaa Huawei P40 Pro+ -puhelimen saatavuudesta. SuomiMobiilille kerrottujen tietojen mukaan uuden Huawei P40 Pro+ -mallin saatavuutta ei Suomessa ole vielä vahvistettu, ja jos puhelimen myyntiinsaapuminen varmistuu, niin siitä ilmoitetaan luonnollisesti myöhemmin.

Julkaisun aikaan Huawei vahvisti puhelimen hinnoittelun Suomessa asettuvan 1299 euroon. Suomessa joudutaan puhelinta siis edelleen odottelemaan, mutta jos ja kun Huawei ilmoittaa Huawei P40 Pro+ -kameramonsteripuhelimen saatavuudesta Suomessa, niin siitä tullaan kertomaan SuomiMobiilissa.

Teknisesti Huawei P40 Pro+ on pitkälti samanlainen kuin jo SuomiMobiilissa arvosteltu Huawei P40 Pro -puhelin. Muutoksia on tehty rakenteeseen, joka on vaihtunut lasista keraamiin. Rakenteen lisäksi takaosaan on tuotu yksi kamera lisää, joka tarjoaa 10x optisen zoomauksen ja toinen telekameroista tarjoaa 3x optisen zoomauksen. Aikaisemmin Huawei P40 Prossa oli 5x optiseen zoomaukseen kykenevä periskooppikamera.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Ai että ”kamera monsteri” eipä paljoo kiinnosta mikää x10 zoom vaa enemmänki paljo MP

    1. Megapikselit ei kerro läheskään kaikkea nykyään kun kuvan prosesessointi on niin edennyttä. Zoomi toisaalta tuo kuvaa otetaessa monipuolisuutta ja vaihtoehtoja.

    2. Eihän ne megapixelit suurimmassa osassa puhelimista ole mikään tärkeä dealbreaker

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei