OnePlusYleinen

Edullinen OnePlus Nord julkaistaan heinäkuussa – tällaista 5G-puhelinta on lupa odottaa

OnePlus pitää hypen päällä mystisillä Instagrampostauksilla uudella OnePlusLiteZThing-tilillä.

OnePlus on aloittanut ahkerasti vihjailemaan viime aikoina uudesta edullisemmasta älypuhelimestaan, kun eilen yhtiön virallisesti vahvisti tulevan edullisemman älypuhelinmalliston. Huhuissa on ollut viime vuodesta lähtien OnePlus 8 Lite tai vaihtoehtoisesti OnePlus Z, joka ovat olleet odotettuja edullisemman hintapisteen 5G-älypuhelimia.

Nähtävästi OnePlus ei ole päätynyt käyttämään kumpaakaan mallinimeä, sillä tuorein huhu ja raportit vihjaavat OnePlus Nord -puhelimesta. OnePlus avasi eilen myös Instagram-käyttäjän, jonka nimi on ”OnePlusLiteZThing”, jolla viitataan puhelimen huhuttuihin mallinimiin. Yhdessä Instagram-julkaisussa OnePlus on vahvistanut, että uutuuslaite julkaistaan heinäkuussa. Instagram-tilillä OnePlus tulee julkaisemaan lisää vihjailevia tietoja tulevasta puhelimesta sekä julkaisusta jatkuvasti. Vain yhden päivän aikana tili on saanut jo yli 55 000 seuraajaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen sekä vuotojen mukaan OnePlus Nord -puhelimeen on lupa odottaa 6,5 tuuman suuruista AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi tehoista tulee vastaamaan tietojen mukaan Qualcommin kehittämä Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on perusmallissa 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimen takaosaan on odotettavissa kolmois- tai neloiskameraa, joka koostuu ainakin 48 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta.

Huhuissa on ollut myös, että OnePlus saattaisi julkaista OnePlus Nord -puhelimen ainakin Intiassa 10. heinäkuuta, mutta OnePlus on vahvistanut julkaisun tapahtuvan myös Euroopassa. Hinnoittelun on odotettu asettuvan alle 400 euroon, mutta mitään varmaa tietoa ei toistaiseksi ole olemassa.

Ensimmäisen kerran OnePlussan edullisemman hintaluokan älypuhelin paljastui jo joulukuussa 2019, jolloin laitetta kutsuttiin nimellä OnePlus 8 Lite. Alapuolella on kuva, miltä todennäköisesti OnePlus Nord tulee näyttämään.

OnePlus Nord -puhelimen huhutut tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,5 tuumaa, AMOLED, Full HD+ -tarkkuus, 90 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 765G
 • RAM-muisti: 6 tai 12 Gt RAM
 • Tallennustila: 128 tai 256 Gt
 • Kamerat: 48 MP pääkamera + 16 MP ultralaajakulmakamera + 2 MP makrokamera
 • Akku: 4000 mAh
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 / OxygenOS
 • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija näytössä, 30W pikalataus
 • Värit: Ice Green, Midnight Black ja Phantom Blue
 • Hinta: 300-400 euroa
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

6 Kommenttia

 1. OnePlus:n viime alkutalvesta myyntiin tullut OnePlus 7T, jota myydään nykyään alle 500 euron hintaan, vaikuttaa kyllä tuota tulevaa paremmalta. Siinähän on tehokkaampi suoritinpiiri Snapdragon 855 Plus (toki 5G uupuu, mutta sitähän eivät monetkaan vielä kaipaakaan), 8 Gt ja 128 Gt muuisteilla, myöskin AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuuella. Ja siinä on ennen kaikkea paljon parempi takakameravarustelu eli optinen kuvanvakautus sekä pääkemarassa että 2x optisen zoomin telekamerassakin, sekä lisäksi laajakuvakamera.

  Tuossa tulevassa siis heikompitehoinen suoritin Snapdragon 765G (mutta toki 5G mukana) ja vähemmän muistia ja takakameravarustus vaikuttaa huomattavasti heikommalta. Eli etenkin jos tuo tuleva on lähempänä 400 euroa, on OnePlus 7T noista parempi ostos sitten yhä.

 2. 5G:ta en kaipa, joten se saa luvan odottaa vaikka ikuisuuden..

  1. Operaattorit ovat tuossa asiassa taas todennäköisesti ”Ikäviä”, kun ne todennäköisesti taas suuntaavat nettikaistakapasiteettia 5G-verkkoihin, 4G-verkkojen kustannuksella, eli ”tahmauttavat” 4G-verkkoja, myydäkseen 5G-liittymi. Vähän sellaisia viitteitä on näkynyt.
   Samoinhan ne selvästi tekivät taannoin 3G -> 4G-siirtymässäkin.
   Tuossa suhteessa liittymäasiakkat ovat vähän operaattorien ”kiusaamisen” armoilla taas ehkä.
   Toisaalta sitten 5G on pitkään vielä valittujen kaupunkien alueitten televerkkopalvelu. Onhan noitten piirissä vasta liki viidesosa suomalaisista.

 3. Kovinkaan kelvollisesti varusteltua OnePlus ei voi tuosta huhutusta edullisemmasta Nord-mallista tehdäkää, tai muuten siltä jää hyllyyn nyt myynnissä olevat OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro, joiden lähtöhinnat Suomessa ovat 699 ja 899 euroa. Ja vielä kun nuo ovat olleet varustelultaa takapakkiakin edelliseen 7-sarjaan, mutta kalliimpia.

  Eli luvassa lienee kokolailla samanlaine OnePlus edullisuus, kuin mitä muutkin valmistaja ovat julkistaneet ja että saa sitä mainostettua 5G:nä (jossa muusta siitten tingitty, koska 5G-suoritinpiirialustat ovat vähän kalliimpia komponentteja, niin muusta pitää nipistää noissa pois).
  Mutta toki joka valmistajallahan pitää olla luuri tuossa hintaluokassa ja niinhän siihen kait koettaa tähdätä Nokiakin, ainakin huhutusti (tosin Nokia 8.3 Snapdragon 765G:llä ja 64 Gt muistilla, peruskameroilla jopa 600 euron hintaan menee ihan kyllä ”omaan” brändilisä-hintaluokkaansa, applemaisesti. Sitten taas nokialainen MediTek:n suoritinpiirillä olisi tuossa sarjassa alakynteen menevä tekniikaltaankin – eli jännä mobiililoppukesä tulossa. ).

  Eria asia sitten sitten se, kuka tekee mitään halpistason 5G-luureilla, joissa ei ole potkua raskaisin sovelluksiin, ei pelaamiseen eikä valokuvaukseen ja etenkään videonkäsittelyyn niin kuin 100-300 euroa enemmän maksavissa, hieman hinnakkaammissa on.

  Ja 5G:n käyttöhän syö akkua enempi, eli se kannattaa huomioida kapulan akkukapasiteetissa. 4000 mAh ei välttämättä riittä päiväksikään.

 4. Iltalehdet lukee kummasti. Kyllä vääntöä niihin riittää, en muuta tarvikkaan.

 5. Ei kiinnosta, koska ei kuulokeliitäntää eikä muistikortti paikkaa sekä turha makro-kamera tele-kameran sijaan.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus