HuaweiYleinen

Huawein huippu-uutuus ei jää vain Kiinaan – ”suunnitelmamme on julkaista Huawei P50 kansainvälisille markkinoille”

Huawei on vahvistanut julkaisevansa uudet huippuluokan Huawei P50 -sarjan älypuhelimet 29. heinäkuuta järjestettävässä tilaisuudessa erityisesti kotimarkkinoillaan Kiinassa. Huawei on vahvistanut myös P50-sarjan julkaisun globaaleille markkinoille, vaikka Kiinan markkinat saavat puhelimet ensimmäisenä. Kansainvälisiä älypuhelinmarkkinoita Huawei ei ole kuitenkaan unohtanut, vaan kiinalaisyritys on sitoutunut kehittämään ekosysteemiään myös Kiinan ulkopuolella.

Huawei on tuonut globaalisti myyntiin rajallisesti viimeksi vuoden 2020 lopulla Mate 40 Pro -älypuhelimen, ja Huawei P40 -sarja on ollut viimeisin Suomessa laajasti myyntiin tullut Huawein puhelinmallisto. Hiljattain Huawei esitteli pitkästä aikaa globaaleille markkinoille myös uuden Nova 8i -älypuhelimen, jossa käytettiin Snapdragon 662 -järjestelmäpiiriä sekä Android 10 -käyttöjärjestelmää. Nyt myös Huawei P50 -puhelinta on lupa odottaa myyntiin globaalisti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SuomiMobiilille annettujen tietojen mukaan Huawein tavoitteena on julkaista Huawei P50 -puhelin kansainvälisille markkinoille, joten se ei ole jäämässä ainoastaan Kiinan markkinoiden herkuksi. Huawein johtava PR- ja viestintäpäällikkö Joonas Nurmela on kertonut Huawein olevan sitoutuneen kehittämään omaa ekosysteemiään ja tuotteita globaalisti, ja Huawei P50 on looginen julkaisu myös globaaleille markkinoille.

”Huawei on sitoutunut kehittämään omaa vahvaa ekosysteemiään ja tarjoamaan jatkuvasti parempia palveluita ja tuotteita kuluttajille. Osana tätä strategiaa suunnitelmamme on julkaista Huawei P50 myös kansainvälisille markkinoille”, sanoo Joonas Nurmela, Huawein johtava PR- ja viestintäpäällikkö.

Huawein tilanne älypuhelinmarkkinoilla on ollut haastava Yhdysvaltojen asettamien rajoitteiden takia, eikä uusia puhelimia ole nähty markkinoilla samalla tavalla kuin Huawein menestysvuosina. Huawei ei ole pystynyt käyttämään Googlen palveluita puhelimissaan, ja myös komponenttien saatavuus on ollut todella rajallinen. Huawei kuitenkin vakuuttaa tulevaisuudessa älypuhelimien olevan edelleen tärkeä osa yrityksen tuoteportfoliota.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Älypuhelimet ovat tärkeä osa tuoteportfoliotamme myös tulevaisuudessa. Niiden tukena on Huawein oma ekosysteemi, jota kehitetään yhteistyössä yli 4 miljoonan sovelluskehittäjän kanssa. Huawein omalla HMS-mobiilipalvelualustalla on jo yli 134 000 sovellusta ja tarkoituksena on tuoda jatkuvasti uutta sisältöä alustalle”, kertoi Nurmela.

Tulevien Huawei P50 -sarjan puhelimien on aikaisemmin kerrottu tarjoavan mullistavia kameraominaisuuksia, mutta myös mielenkiintoisen muotoilun. Puhelimien takaosassa on valtava kamera-alue, jossa on useita kameroita. Lisäksi uutuuspuhelimien pitäisi olla muiltakin osin huippuluokkaisia, vaikka toki ongelmat komponenttien saatavuudessa ovat vaikuttaneet laitteiden toteutukseen. Huawei on julkaissut puhelimesta virallisia vihjailevia teaser-kuvia ennen julkaisua, jotka voi katsoa alapuolelta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei