AndroidHuawei

Huawei P9 Plussan myynti alkoi – tältä laite näyttää ja tuntuu

IMG_6353Huawei julkaisi huhtikuussa uudet P9 ja P9 Plus -puhelimet, jotka ovat tällä hetkellä yhtiön lippulaivapuhelimet. Huawei P9:n saapui Suomessa myyntiin jo huhtikuun lopussa, mutta Huawei P9 Plussaa suomalaiset ovat saaneet odotella muutaman kuukauden pidempään. Useat jälleenmyyjät Suomessa kertovat aloittavansa puhelimen myymisen tänään, mutta osa on aloittanut jo muutamaa päivää aikaisemmin.

Pääsin jo muutama viikko sitten käyttämään uutta Huawei P9 Plus -puhelinta ja sitä aiemmin testissä oli Huawei P9:n, jonka arvostelun löydät täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_6333

Huawei P9, Huawei P9 Lite ja Huawei P9 Plus

Huawei P9 Plus ei ole suuri päivitys verrattuna Huawei P9:n malliin. Uutuuspuhelin nostaa kuitenkin näytön koon 5,5 tuumaan, eli se on vain 0,3 tumaa suurempi, kuin pikkuveljessään. Huawei P9 Plus ei vaan nosta näytön kokoa, vaan myös tuo joitain pieniä ominaisuuksia, joita Huawei P9:stä ei löydy. Suurin uudistus on näytössä, josta löytyy nyt tuki Press Touch -ominaisuudelle. Kyseinen ominaisuus on vastaava Applen 3D Touch -teknologian kanssa. Kyseessä on siis paineen tunnistava kosketusnäyttö, joka mahdollistaa näytön hyödyntämisen uudella tavalla. Kirjoitin jo aiemmin mietteitäni Huawei P9 Plussan Press Touch -ominaisuudesta. Voit käydä lukemassa siitä täältä.

IMG_7130

Myös Huawei P9 Plussan kamerana toimii kaksoiskameraratkaisu, joka on suunniteltu yhdessä Leican kanssa. Toinen kameroista ottaa mustavalkokuvia ja toinen tallentaa normaaleja värikuvia. Kamera on tällä hetkellä yksi markkinoiden parhaimmista ja erityisen hyvä valinta, jos tykkää ottaa paljon mustavalkokuvia. Löydät esimerkkikuvia Huawei P9 arvostelustamme, josta löytyy myös sama kamera.

Huawei P9 Plussasta löytyy pikkuveljestään poiketen myös mielestäni erinomainen stereoäänentoisto. Laitteen näytön yläpuolelta löytyvä kuulokeosa muuttuu korkeita taajuuksia toistavaksi kaiuttimeksi, kun puhelinta käytetään pystyasennossa. Tässä tilassa puhelimen normaali kaiutin toistaa keski- ja alataajuuksien ääniä. Vaakatasossa Huawei P9 Plussan stereokaiuttimet toistavat äänet laadukkaina, jolloin videoiden katselu on nautinnollisempaa.

Yksi huomattava ero Huawei P9:n ja Huawei P9 Plussan välillä on infrapuna-etäisyydentunnistimen löytyminen Huawei P9 Plus -mallista. Ominaisuus mahdollistaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia, joista tärkein on varmasti muiden kodin laitteiden älykäs ohjaaminen suoraan puhelimella.

Huawei P9 Huawei P9 Plus

Huawei P9 ja Huawei P9 Plus

Huawei P9 Plus maksaa uutena 799 euroa, joten esimerkiksi Huawei P9 -mallin päivittäminen tähän suurempaan versioon on varsin turhaa. Huawei P9 Plus on kuitenkin todella hyvä laite kokoluokassaan sekä erityisen laadukas, mutta jos haluaa päästä reilusti halvemmalla, niin suosittelen ennemmin Huawei P9:n hankkimista. Arvostelu Huawei P9 Plussasta julkaistaan SuomiMobiilissa lähiaikoina.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android