MicrosoftWindows 10

Suuri Windows 10 Anniversary -päivitys tulee 2. elokuuta – mukana paljon uusia ominaisuuksia

Device_Win10_Laptop_Hello_PopUp_en-US_032916_hiRes-1024x640Microsoft ilmoitti blogissaan Windows 10 Anniversary -päivityksen tulevan saataville 2.8.2016. Päivitys tulee olemaan suuri ja pitämään sisällään paljon uusia ominaisuuksia. Microsoft kertoo myös, että Windows 10 on kaikista nopeiten yleistynyt Windows-versio, sillä se löytyy nyt yli 350 miljoonasta laitteesta ympäri maailmaa.

Uusi Windows 10 Anniversary -päivitys on merkittävä päivitys Windows 10 -alustalle ja se tulee saataville ilmaiseksi kaikille Windows 10 -tietokoneille. Päivityksen kohokohdat ovat Windows Ink -tuki käsin kirjoittamiselle, sekä nopeampi ja vähemmän virtaa kuluttava Microsoft Edge -selain. Lisäksi sekä yritykset että kuluttajat saavat käyttöönsä entistäkin kehittyneempiä tietoturvaominaisuuksia ja pelaajat aivan uudenlaisia pelaamiseen liittyviä kokemuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Lisää tietoturvaominaisuuksia kaikkien aikojen turvallisimpaan Windowsiin. Käyttäjät voivat hyödyntää Windows Hello:n yritystason biometristä kirjautumista ilman salasanaa myös Microsoft Edge -selaimen kanssa, mikäli heidän laitteensa tukee sitä. Edge on ensimmäisen selain, jossa on biometrinen tunnistautuminen sisäänrakennettuna. Lisäksi Windows 10:n mukana tuleva maksuton Windows Defender virus- ja haittaohjelmien torjuntasovellus mahdollistaa uudistuksen myötä ajastetut haittaohjelmien pikatarkastukset ja entistä selkeämmät raportit.
  • Windows Ink on kokonaan uusi Windows-kokemus, jolla käyttäjät voivat kirjoittaa digitaalista kynää käyttäen laitteeseensa kuten paperille. Sen avulla monipuolinen käsin kirjoittaminen ja helppojen merkintöjen tekeminen tulee osaksi Officea ja muita sovelluksia kuten Microsoft Edge -selainta ja uudistunutta Kartat-sovellusta.
  • Virransäästö- ja helppokäyttöominaisuudet Microsoft Edge -selaimeen. Anniversary-päivitys tuo entistä paremman virransäästön osaksi Edge-selainta. Se käyttää nyt vähemmän prosessoritehoa ja muistia sekä minimoi taustalla suoritettavien toimintojen ja esimerkiksi Flash-mainosten vaikutusta, jolloin laitteen akku kestää pidempään. Lisäksi Edge saa uusia Windows-kaupasta ladattavia selainlaajennuksia kuten Pinterestin Pin it -painikeen ja Amazonin Assistant-toiminnon.
    Helppokäyttötoimintoja käyttävät henkilöt hyötyvät Edge-selaimen uudistuneesta helppokäyttöarkkitehtuurista, joka tukee entistä paremmin a HTML5-, CSS3- ja ARIA-standardeja. Päivityksen myötä verkkosivujen visuaalinen esitystapa ja rakenne paranevat käytettäessä korkean kontrastin tilaa. Lisäksi tiedon syöttäminen verkkosivun kenttiin helpottuu näppäimistöllä navigoitaessa tai käytettäessä näytönlukuohjelmaa.
  • Paras Windows pelaajille tulee entistäkin paremmaksi. Xbox Play Anywhere:n ansiosta pelaaja voi ostaa pelin kerran ja sen jälkeen pelata sitä sekä Windows 10 -tietokoneella että Xbox Onella ja jakaa pelin etenemisen ja saavutukset laitteiden välillä. Jokainen uusi Microsoft Studios -peli tulee tukemaan Xbox Play Anywhereä ja pelit löytyvät helposti Windows-kaupasta niin PC:llä kuin Xbox Onellakin. Myös Xbox One -pelaajat saavat paljon pyydetyt ominaisuudet; he voivat valita konsolinsa kieleksi minkä tahansa tuetun kielen riippumatta laitteen sijainnista sekä tuen taustamusiikille.

Microsoft muistuttaa myös, että Windows 10 on vielä kuukauden verran ilmainen, jonka jälkeen Windows 7 ja Windows 8 -käyttöjärjestelmien päivittäminen uuteen Windows 10 -versioon maksaa.

Lue lisää päivityksestä Microsoftin blogista (englanniksi) tai Ääni Blogista (suomeksi).

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft