HuaweiYleinen

Huawei patentoi futuristisen älypuhelimen näytönalaisella etukameralla ja selvästi kaartuvalla näytöllä

Huawei on hakenut patenttia kahdelle hieman erilaiselle älypuhelimelle, joissa on näytön alapuolelle sijoitettu etukamera sekä kokonaisuudessaan varsin futuristinen muotoilu. Toistaiseksi kyseessä ovat vasta patenttihakemukset, eikä ole tiedossa onko Huawei aikeissa julkaista patenttien kaltaisia puhelimia markkinoille asti.

Patenteissa nähdään älypuhelimia, joissa on pitkälti kehyksetön muotoilu, sillä näyttö kaartuu molemmilta reunoilta lähes takaosaan asti ja etupuolella ei ole nähtävillä minkäänlaista etukameraa. Puhelimissa ei ole nähtävillä reunoilla perinteisesti olevia virta- tai äänenvoimakkuuspainikkeita, vaan virtapainike on sijoitettu puhelimen yläreunaan ja äänenvoimakkuuspainikkeet ovat todennäköisesti toteutettu Mate 30 Pron tapaisesti näytön kaartuvilla reunoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvissa ei ole nähtävillä etukameraa näytössä, eikä minkäänlaista pop-up-kamerajärjestelmää, joten etukamera on todennäköisesti viety näytön alapuolelle. Tällä hetkellä näytönalaiset etukamerat ovat vain prototyyppitasolla, eikä sellaisia ole nähty missään kuluttajille suunnatuissa puhelimissa. Huawein kuitenkin odotetaan kehittävän näytönalaista kameraa, mutta Huawein suunnitelmista sen suhteen ei ole vielä mitään tietoa.

Patenteissa esillä olevat puhelimet eroavat toisistaan ainoastaan takaosan kameratoteutukseltaan. Toisessa nähdään Mate 30 -puhelimissa nähty pyöreä kamerajärjestelmä ja toisessa vastaavasti P-malliston puhelimissa nähty pystysuora kamerajärjestelmä ja periskooppikamera.

Toistaiseksi patenteissa nähdyistä puhelimista ei tiedetä juurikaan enempää, mutta ne osoittavat Huawein kehittävän futuristisen näköisiä laitteita, joissa ei ole perinteisiä painikkeita ja näyttö kaartuu reunoille asti. Toistaiseksi ei ole myöskään varmaa voitaisiinko kuvissa nähty toteutus nähdä jo syksyllä Mate 40 -malliston huippupuhelimissa.

Lähde: Letsgodigital.org

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Lopettakaa jo näiden mainostaminen kun ovat katoavaa tavaraa .Tärkeät toiminnot puuttuvat ja nyt kinukki ei enää saa välttämättömiä osiakaan niin 2021 näitä ei enää myydä.Kuka hullu näitä enää ostaisi .

    1. Siellä se kotijenkki taas möykkää rasismi täysillä, kun joku muu kuin hänen ihanne kehitysmaansa ajaa kehitystä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei