XiaomiYleinen

Xiaomilta tulossa pian useita edullisia älypuhelimia – Redmi 9-, Redmi 9A- ja Redmi 9C -puhelimien tiedot vuotivat

Redmi 8A Dual

Tuoreet vuototiedot vihjaavat, että Xiaomi valmistelisi pian uusien edullisempien älypuhelimien julkaisua Redmi-mallistoon. Xiaomi on esitellyt aikaisemmin jo 200-300 euron hintaiset Redmi Note 9 -malliston älypuhelimet, mutta tällä kertaa nettiin on vuodettu tietoja Redmi 9 -malliston älypuhelimista, joita pitäisi olla tulossa jopa kolme.

Redmi 9 -puhelimessa kerrotaan vuotojen mukaan olevan MediaTek Helio G70 -järjestelmäpiiri. jonka rinnalla on 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimeen odotetaan myös 6,53 tuuman IPS LCD -näyttöpaneelia sekä Full HD+ -tarkkuutta (2400 x 1080). Vuototietojen perusteella puhelimessa olisi myös 5000 milliampeeritunnin akku, tuki kahdelle nano-SIM-kortille sekä sormenjälkilukija takaosassa. Redmi 9 -puhelimessa on tietojen mukaan myös USB-C-tyypin latausliitin, kuulokeliitin sekä infrapunalähetin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomin odotetaan tuovan Redmi 9 -malliin myös neloiskameran, joka koostuu 13 megapikselin pääkamerasta sekä 8, 5 ja 2 megapikselin muista kameroista. Etuosan kameran tarkkuus on nähtävästi 5 megapikseliä. Jos tiedot pitävät paikkansa, niin Redmi 9 saattaisi asettua hinnoittelultaan 160-180 euron tietämiin.

Redmi 9 -puhelimien vuotaneet tekniset tiedot

Vuotojen perusteella Xiaomi suunnittelisi Redmi 9C -puhelimen julkaisua kahdessa versiossa, joista toisessa on yksi kamera enemmän, mutta ei kuitenkaan tukea NFC:lle. Redmi 9C -puhelimiin on huhuttu MediaTekin kehittämää Helio G35 -järjestelmäpiiriä, 3 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi puhelimissa olisi 13 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin toinen kamera. Ilman NFC:tä varusteltuun Redmi 9C -malliin odotetaan 5 megapikselin kolmatta kamerasensoria.

Redmi 9C -puhelimissa uskotaan olevan myös suuri 5000 milliampeeritunnin akku, USB-C-tyypin latausliitin sekä sormenjälkilukija. Näytön kerrotaan olevan molemmissa 6,53 tuuman suuruinen, mutta nyt tarkkuus on HD+ -tasolla, eli siinä on 1600 x 720 pikseliä.

Viimeinen malliston älypuhelimista tulee tietojen perusteella olemaan nimeltänsä Redmi 9A ja se olisi myös kaikista edullisin ja ominaisuuksiltaan karsituin. Tehoista tulee tietojen mukaan vastaamaan Helio G25 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 3 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Näytön odotetaan olevan sama kuin isovelimallissa, ja takaosassa on 13 + 5 megapikselin kaksoiskamera. Redmi 9A:n hinnoittelu tulee asettumaan noin 100-120 euron hintaluokkaan.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin Xiaomi voisi julkaista uudet Redmi 9 -malliston älypuhelimet, mutta todennäköisesti siihen ei enää kovin kauaa mene.

Lähde: GSMArena.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi