HuaweiYleinen

Huawei-pomo vahvisti: P40-malliston huippupuhelimet julkaistaan Pariisissa maaliskuussa

Richard Yu / Kuva: FrAndroid.com

Huawei on tänään vahvistanut, että seuraavan sukupolven huippupuhelimet tullaan julkaisemaan Pariisissa ensi vuoden maaliskuussa. Asiasta on kertonut Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu ranskalaiselle medialle Kiinassa järjestetyssä tilaisuudessa.

Yu on kertonut myös, että tulevat Huawei P40 -malliston älypuhelimet tulevat saamaan Android 10 -pohjaisen EMUI 10 -käyttöliittymän, jossa on integroituna Huawei Mobile Services (HMS) -palvelut, eikä mukana ole Googlen palveluita. Huaweilta odotetaan maaliskuussa siis Huawei P40- ja Huawei P40 Pro -puhelimia, joissa Richard Yu on luvannut olevan ennennäkemätön muotoilu sekä edistynein kamera. Yu on myös luvannut parempaa suorituskykyä sekä akunkestoa. Todennäköisesti puhelimien tehoista vastaa Kirin 990 5G -järjestelmäpiiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Richard Yu on myös luvannut, että puhelimia tullaan jakelemaan tavallisien kanavien kautta, eli operaattoreiden ja muiden jälleenmyyjien välityksellä. Syksyllä esiteltyjä Mate30-malliston älypuhelimia Huawei ei ole tuonut laajasti myyntiin Euroopassa Googlen palveluiden puuttumisen takia. Huaweilla on P40-malliston julkaisuun vielä muutama kuukausi aikaa saada houkuteltua kehittäjät tuomaan tärkeimpiä sovelluksiaan Huawein omaan sovelluskauppaan.

Huawein omaa HarmonyOS-käyttöjärjestelmää ei tulla vielä näkemään älypuhelimissa, sillä Huawei on edelleen sitoutunut Androidin hyödyntämiseen. HarmonyOS tullaan kuitenkin näkemään tulevaisuudessa älytelevisioissa, älykelloissa sekä kaiuttimissa.

Huawei P40 -malliston tarkkaa julkaisupäivää ei vielä ole vahvistettu, mutta tuoreimpien kommenttien perusteella julkaisu tapahtuu maaliskuun lopulla Pariisissa. Tänä vuonna Huawei P30 -malliston puhelimet julkaistiin 26. maaliskuuta.

Lähde: FrAndroid.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei